Heti útravaló – Nagyböjt, 3. hét

Sokan beszélnek megvetéssel az Ószövetség szereplőiről, gazembereknek titulálva őket. Ezt teszik Mózessel is, aki – több hibája mellett – még ölt is. Meg lehet magyarázni ezt a tettét, de a magyarázkodások nem törlik el a tényeket… Mózes bizony gyilkolt. Az Ószövetség egyik fontos kulcsembere.

Miért kulcsember Mózes? A folytatás miatt. Igaz, hogy volt előélete, de lett utóélete.

Amikor Isten megjelenik, Mózes fél rátekinteni (v.ö. Kiv. 3,6). Miért? Előélete miatt.

Isten jelenlétében azonban elkezd gyógyulni, és ez a folyamat végigvonul egész életén. Úgy gyógyul, hogy folyamatosan tudatosítja Isten jelenlétét, folyamatosan beszél Istennel, és Isten is beszél hozzá. Így nemcsak világossá válik számára küldetése, hanem Istennel együtt képes beteljesíteni is azt.

Mindenkinek van előélete.

Isten jelenlétében begyógyulhatnak múltam sebei, gyógyulhat az életem, és folyamatosan feloldódhat minden bennem, ami megkötve tart. Az Ő jelenlétének tudatosítása mindig segít az Istenhez való folyamatos megtérésben, Aki azt akarja, hogy el ne vesszek, hanem örökké éljek – Őáltala, Ővele és Őbenne. Így tudom teljesíteni küldetésemet, végezni munkámat is.

Áldott hetet!

Sajgó Balázs