Képzeljük el, hogy megnyerünk egy versenyt…

Heti gondolat szeptember 23-29.:

EVANGÉLIUM Lk 16,1-13

Az evangéliumi rész a hűtlen intézőről szól, aki kétszer is becsapja urát, mégsem bocsátják el munkahelyéről, kap egy utolsó esélyt ügyeskedése, „élelmessége” miatt.
Ha magunkba nézünk – szerintem – már kaptunk mi is két esélynél többet…
Most egy olyan képzeletjátékra hívlak, amelyet már lehet, hogy ismersz és olvastad. Én is ismertem, mégis elgondolkodtat – újra meg újra! smiley
Ez legyen jövő heti feladatunk.

Képzeljük el, hogy megnyerünk egy versenyt, és a nyeremény az, hogy a bank minden reggel 1440 lejes számlát nyit a nevünkre. Ám, mint minden játéknak, ennek is megvannak a szabályai, pontosabban két alapszabály van:

1. Az első szabály, hogy mindazt a pénzt, amit napközben nem költöttél el, este visszaveszik tőlünk, csalni nem lehet, tilos áttenni az összeget egy másik nap számlájára, csak elkölteni lehet... De másnap reggel a bank új számlát nyit a nevünkre, rajta ismét az egy napra szóló 1440 lejjel.

2. A második szabály, hogy a bank előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor véget vethet ennek a kis játéknak, akármelyik pillanatban közölheti, hogy kész, ennyi volt, a számlát lezárják, és nem lesz folytatása. A kérdés, hogy mit tennél ebben a helyzetben?
Elgondolkodtató?
– Elköltenéd, az utolsó fillérig? – Önmagadra? – Azokra, akiket szeretsz? – Idegenekre?

Ez a varázsbank igenis létezik!

Minden reggel ébredéskor megkapjuk a magunk ajándékát! Ezt a varázsbankot úgy hívják: idő. Minden reggel, ébredéskor kapunk 1440 percnyi életet arra a napra, de amikor este elalszunk, a maradékot nem lehet átvinni másnapra, a tegnap elmúlt, és azok a másodpercek, amiket nem éltünk meg a maguk teljességében, jóvátehetetlenül elvesztek. A varázslat minden reggel elölről kezdődik, ismét kiutaltak részünkre 1440 percnyi életet, de a játékszabályok megkerülhetetlenek: a bank minden előzetes értesítés nélkül, bármikor megszüntetheti a számlánkat – az élet akármelyik pillanatban véget érhet.

A kérdés tehát az: mit kezdünk a napi 1440 percünkkel? AZ ÉLET VARÁZSLATOS DOLOG! Sáfárkodjunk szépen smiley!

Szeretettel,
Sajgó Balázs
lelki igazgató