Mi újság?

Heti gondolat január 29 – február 4.:

Mi újság? – szoktuk kérdezni egymástól.

Milyen lenne, ha egyszer (vagy minél többször!) Istentől is megkérdeznénk? Azért tartom ezt jó ötletnek, mert Neki mindig van személyre szabott üzenete, „új-ságja” mindenki számára, s ha Tőle érdeklődünk, akár meg is tudhatjuk smiley. A nyitott szív mindig kap választ. Ha nem jön válasz, valószínűleg a mi részünkön lehet valami hiba, s ilyenkor segítséget kérhetünk azoktól, akik sugározzák Istent!

Amikor a Szentírásban és/vagy a Szenthagyományban (vagy mások segítségével!) megtaláljuk Isten számunkra szóló személyes üzenetét, akkor az Ő híre örömhírré válik.

Az evangélisták is újságírók voltak abban az értelemben, hogy nemcsak írtak Jézusról, hanem át is adták mindazt, amit átéltek és megtapasztaltak Vele kapcsolatban. Ha valaki nyitott szívvel olvassa a sorokat, érezni fogja mögöttük a Lelket és Életet.

Olvastam, hogy Pécs egyik szegénynegyedében az egyik postás azt találta ki, hogy az újságok mellett kis kartonokat is készített, a kartonokra egy-egy bölcsességet írt és azoknak is osztott, (több száz családnak!), akik nem rendeltek újságot. Mikor megkérdezték, miért teszi, elmondta, hogy ő négy évvel azelőtt került ki a kábítószer hatalmából, és az akkora öröm, hogy örömet szeretne szerezni másoknak is, ugyanis ha mindennap egy mondatot ad tovább, az pillanatnyilag ugyan nem hat annyira, de egy félév után már kifejti a hatását, mert az örömhír ismételgetése átalakítja a szívet! Így nyerhet fokozatosan értelmet életünk, mert kapcsolatba kerülünk a boldogság forrásával!

Jézus állandóan kapcsolatban volt Atyjával és önmagával a Szentlélek által. Ezért tud újat hozni, mert mindig az ÚJBÓL ÉL. Istenből él, mert Isten mindig új. Belőle mindig lehet frissülni. Isten fiatal. És ezt a titkot árulja el ma nekünk: idősként is lehetünk fiatalok. Egyébként sokszor látni nagyon megöregedett fiatalokat, és fiatal lelkületű időseket. Ez sugározni szokott, és a gyakori frissítésen alapszik. smiley

Olvassuk Jézust, figyeljünk Őrá nyitott szívvel, mert szavai és tettei összhangban, harmóniában vannak. Azt mondja, amit él. Azt éli, amit mond! Ezért új, ezért más, ezért lenyűgöző, ezért ejt ámulatba. Tűz van benne, égető, perzselő tűz! Tűz, amely tisztít. Tűz, amely melegít. Helyesebben: tűz, AKI melegít, hiszen a Szentlélekkel eltelve tanít, s ez a magyarázata újdonságának.

Egy héten mennyi időt szánok arra, hogy megtudjam, mi újságja van számomra?

„Figyelmes” het(ek)et kívánok! smiley