Június 10-én újra SWIMATHON!

Az idei Swimathon úszóversenyen két Caritas-projektet is támogathatsz. Hullámozzunk együtt!

Swimathon adománygyűjtő esemény különböző közösségi célok megvalósításához biztosít keretet úszóverseny formájában. Emellett cél megmozgatni azokat a személyeket, akik szeretnének tenni a közösségért olyan ötletekkel, amelyek a Maros megyei közösség érdekét szolgálják.

1. Samu jutalmaz!

Vásár szervezése hátrányos helyzetű, 5-14 éves marosszentgyörgyi és csejdi gyerekek részére.

Samu kincses vására egy hosszabb folyamat része: a marosszentgyörgyi nappali központ (iskolai tanórák utáni korrepetálási) tevékenységei során a gyerekek egy-egy jól elvégzett feladatért vagy példás magaviseletért jutalomként zsetonokat kapnak, melyek később a vásár hivatalos fizetőeszközei lesznek.

A vásárban a gyerekeknek lehetőségük lesz zsetonjaikat az ott található portékára váltani, a termékeknek meglesz a zsetonban kifejezett ára. Minden gyerek csak annyi zsetonra vásárolhat, ahányat előzőleg összegyűjtött. A vásárfia között tanszerek, tanulási segédeszközök (csodaceruzák, varázsfüzetek, gyerekkönyvek), játékok (pihe-puha plüssmackók) és higiéniai eszközök is találhatók majd.

2. Első nyári táborom

Tábor szervezése hátrányos helyzetben élő, 7-13 éves erdőszentgyörgyi, gyulakuti, balavásári, szovátai, makfalvi gyermekek részére. Ezek a gyermekek különböző nehézségekkel küzdő családokból származnak: alacsony jövedelem, egyedülálló, munkanélküli vagy beteg szülők stb.

Az Első táborom ötlete azért jött létre, hogy minél több hátrányos helyzetű gyerekeknek tudjunk táborozást biztosítani (biztosítván az ingyenes részvételt), akiknek még nem volt igazi vakációs élményük. A korrepetálás fontos, de egy nyári tábor egészen más lehetőségeket is nyújt a fejlődésre: új motivációt, benyomásokat, új viselkedésformákat jelenthet a gyerekeknek. Meggyőződésünk, hogy tábor által mosolyt, örömöt és felejthetetlen élményeket csempészhetünk majd a gyermekek szívébe.

Hogyan segíthetsz céljaink megvalósításában?

Magánszemélyként vagy cég által Te is támogathatod projektünket:
– Fix összeggel: 20 lejtől kezdődően
– Minden medencehossz leúszásáért bizonyos összeggel – min.1 lej/leúszott medencehossz/csapat
Adományozni lehet online itt vagy személyesen a kapcsolattartó személyeknél.

Kapcsolattartó személyek:

Első táborom: Cosma István – 0734-888.421, [email protected]
Samu jutalmaz!: Tilinger Mónika – 0735-735.193, [email protected]

A Swimathont a Marosszéki Közösségi Alapítvány valósítja meg.