Karácsonyi koncert Csíkszeredában

„Mi egy nagy zenecsalád vagyunk” – mondta Elana a hétvégén megrendezésre került koncerten, melyet a Role zenekar és a Caritas Superar Gyermekkórus adott közösen a csíkszeredai Szent Ágoston templomban.

Több hónapos készülődés után, pénteken három megyéből összegyűltek gyerekek és felnőttek, hogy közösen megalkossanak egy csodát. Ennek a csodának én is a részese lehettem, hisz két napon át önkéntesként segítettem a Superar Gyermekkórus felkészülését a nagy napra. Két napon keresztül folytak a próbák megállás nélkül. Kilencvenhét nehéz sorsú gyermek minden energiáját beleadva gyakorolt. Elmondhatatlan érzés volt ezt végignézni, hogy mennyi odaadás van bennük, mennyi szeretet, erő és akarat. Akarat afelé, hogy megmutassák maguknak és a nagyvilágnak, hogy mindenki értékes, túlmutassanak a sztereotípiákon és bebizonyítsák önmaguknak, hogy nem csak annyira jók, amennyire a társadalom tartja őket. Mindenre képesek, ha megdolgoznak érte, és szeretik, amit csinálnak. Tény, hogy ezek a gyerekek szeretik, amit csinálnak, ha megnézzük az arcokat, ahogy felragyognak, amikor egy kedvenc daluk következik, amikor elmosolyodnak annak láttán, hogy jól használják az ukulelét, amilyen mosoly és büszkeség terül el az arcukon, amikor egy felnőtt rájuk mosolyog, és milyen felhőtlen boldogság járja át őket, amikor az előadás után egy templomnyi ember felállva tapsolja őket. Elmondhatatlan.

Végignéztem két napot át az izgalmat az arcukon minden próba előtt, minden dal előtt, az előadás előtt. És azt követően a boldogságot és az akaratot minden apró sikerélmény, taps, dicséret, jó szó után. Úgy gondolom ezek a gyerekek megérdemelték ennyi áldozat és munka után, hogy igenis állva megtapsolják őket.

Hálás vagyok, hogy részese lehettem az ő boldogságuknak, hogy tudtam adni nekik mosolyt, jó szót és kedvességet ebben a rideg világban. Ez a hétvége bár fizikailag kifárasztott, tele töltötte a szívemet és elhozta nekem a karácsonyi varázslatot.

Kopacz Karola
Önkéntes

Kapcsolódó írások:
Önkénteskedési lehetőségek – 2023>>>
Húsvétra hangolódás az idősotthonban>>>
Ott voltam, tanultam, boldogan távoztam | XVII. Összefűző>>>
Húzz lapot az önkéntességre!>>>
Angyali előkészületek>>>
Karácsonyi hangulat az idősotthonban>>>
XVI. Összefűző – Kulcs önmagunkhoz>>>
A szükség közelről látszik>>>
Rajzpályázat>>>
Önkéntesek, önkéntesmunka – van még olyan a mai világban?>>>
Bohókás önkéntesgála>>>
Önkéntesgála 2022 – Fiatalok a közösségért!>>>
Út önmagunk felé>>>
Önkéntes Expo – Légy te a változás mások életében!>>>
Rendhagyó XIV. Összefűző, ahol önmagunkkal kerültünk közelebbi kapcsolatba>>>
Egymillió csillag a nélkülözőkért>>>
VÉDelem konferencián jártunk>>>
Őszi összerázódás>>>
Légy önkéntes Németországban!>>>
Önkéntelenül nevetve>>>
Egy szendvics, meg egy ölelés>>>
Egy önkéntes naplója>>>
Egy hálás szív>>>
Ilyen ez a mi Iránytűs családunk>>>
Tábornapló 4. – Összerázódtunk>>>
Tábornapló 3. – Színkavalkád>>>
Tábornapló 2. – Örömmunka>>>
Tábornapló 1. – Ráhangolódás>>>