Karácsonyi koncert Sepsiszentgyörgyön

125 tagú vegyes gyerekkórus csodálatos ajándékkal készült a sepsiszentgyörgyi közönség számára. A román és magyar anyanyelvű diákok karácsonyi koncertjük során öt nyelven énekeltek, elkápráztatva a közönséget.


“Énekelj, táncolj, légy sikeres” mottójú Superar program egy európai kezdeményezés, melynek megálmodói a Bécsi Koncertház, a Bécsi Fiúkórus valamint a Bécsi Caritas. Célja a különböző szociális háttérrel rendelkező gyermekek hétköznapi életébe is bevinni az ének, zene és a tánc szeretetét. A Superar magas szintű zenei oktatást nyújt, amelynek fontos része a kölcsönös tisztelet és a társadalmi integráció megteremtése a zenén keresztül. Célkitűzéseik között szerepel a művészetekhez és a kultúrához való hozzáférés egyenlő esélyének biztosítása. Jelenleg a program hat országban zajlik: Románia, Bosznia-Hercegovina, Szlovákia, Ausztria, Svájc, Lichtenstein.

A projekt romániai koordinátora, Elana Andrews énektanárnő, heti rendszerességgel foglalkozik a fiatalokkal. A kisdiákok egy része a nyáron egyhetes nemzetközi táborba is elutazott Ausztriába.

A romániai projekt a Gyulafehérvári Caritas támogatásával valósult meg. Országszerte mintegy 200 gyermek vesz részt a programban.