Karácsonyi szeretetcsomag Nyárádselyébe

A 6 éves Zsolt és 74 éves nagymamája, Anna néni igen szerény, szegényes körülmények között élnek egy bekecsalji kisfaluban, Nyárádselyében

Zsolt a helyi óvodába jár, az óvó néni szerint értelmes, de nagyon mozgékony, csintalan gyerek. Zsolt édesanyja Marosvásárhelyen él, de a gyerekét csak havonta egyszer látja, amikor a nagymama Zsolttal Marosvásárhelyre utazik, hogy kicsi nyugdíjából segítse a lakás fenntartási költségeinek a kifizetését. A 450 lej nyugdíj arra sem elég, hogy tűzifát vásároljon, ezért kölcsönkért pénzzel oldotta meg a téli fűtőanyag beszerzését.
Szülő és nagyszülő között nem jó a kapcsolat, néha már agresszivitásba is torkollik. Az édesanya alkalmi munkából él, fodrász, de téli időszakban igen mostoha körülmények között, hideg, sokszor fűtetlen lakásban. Ezért fia az év legnagyobb részét nagymamájával tölti, de az életkörülmények ott sem jobbak. A ház régen épült, falai és a tető rossz állapotban vannak, valamint a környezete is elhanyagolt. 
A szeretet, a gondoskodás nem ismer határokat. Ezért történhetett meg az a csoda, hogy a marosszentgyörgyi Fogarasi Pál, aki sérült lányát egyedül neveli, 150 lejt adományozott (már többször is megtette) erre a jótékony célra. Feladatunknak tartjuk és szívesen vállaljuk azt a munkát, hogy munkatársainkkal közösen megtaláljuk a legnehezebb helyzetben levő családot, gyereket, amint ebben az esetben is történt.
Az öröm és hála a nagymama és unokája arcáról leolvasható. A nagymama elmondta, hogy tartalékaik elfogytak és már imába is foglalta az adventi várakozási időben a róluk való gondoskodást. Az ajándék és élelmiszercsomag széppé, boldoggá tette a két árva lélek ünnepnapjait.
Reméljük, hogy adományozó és megajándékozott örömteli ünnepet ül és mi is, kis feladatunkkal részesei vagyunk ennek a csodálatos eseménynek. (Csiki Dénes)