Kastélylátogatás korhatár nélkül

Hatvanöt személy kirándult július 21-én az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastély és a kőrispataki Szalmakalap-múzeumot, majd Bözödújfalut látogatva meg Péter Róbert vezetésével. A Caritas idős csoportjaiból ezúttal a csomafalviak, alfalviak és borzontiak kirándultak együtt, közülük negyvenkilencen csoporttagok, tizenhaton pedig az ő hozzátartozóik voltak.

A csoportvezető beszámolója szerint a három településen összegyűlteket Erdőszentgyörgyre szállította az autóbusz, ahol két csoportban, idegenvezetőkkel ismerkedtek a Rhédey-kastéllyal. Innen Kőrispatakra vezetett az út, a Szalmakalap-múzeumban Szőcs Lajos tulajdonos tartott ismertetőt, de kihagyhatatlannak bizonyult az óriás fejfedővel való fotózkodás is. Aztán a múlt szomorúbb részével találkoztak, a kommunizmus idején elárasztott település, Bözödújfalu emlékparkjában jártak Ide még akár vissza is térhetnek, hiszen a kánikula miatt csak egy röpke betekintésre volt lehetőség. A napzártára a Gerendás panzióban került sor, bőséges és finom estebéd mellett beszélgettek az élményekről. Végül hazafelé vették az irányt, Csomafalva szászfalusi szeglete volt a végállomás.

Meleg napot fogott ki a társaság, egészségügyi probléma ennek ellenére nem jelentkezett, jó kedvvel, sok élménnyel járták meg az utat, hálával tértek haza.

Balázs Katalin