Kávét sok habbal és mentorral!

 

Irish Coffee, Melange, Flat White, Mentorálás. Igen, jól olvastad. A Gemma Book Café ínycsiklandó kávékülönlegességei mellé most Mentorálást is rendelhetsz.

Mit szúrtál ki az itallapon?
Ingyenes beszélgetések lehetőségét önismeret, pályaválasztás, munkavállalás témában a Gyulafehérvári Caritas Iránytű a munka világába projektjének két pályaorientációs mentorával: Bojoievschi Évával és Székely Áronnal.

Ha 16-29 évesen a Gemma kávézóban ücsörögsz, és nem csupán a legfinomabb kávé, hanem a legmegfelelőbb egyetem/munkahely kiválasztása is nehézséget okoz, hívd Évát vagy Áront az itallapon szereplő telefonszámok egyikén hétfőtől-péntekig, 8:00-16:00 között, és beszélj meg velük egy kellemes hangulatú találkozást a marosvásárhelyi Gemma Book Café-ban, a Bolyai utca 10. szám alatt.

Mire számíthatsz?
Éva és Áron meghallgatnak, elbeszélgetnek veled, segíteni fognak, hogy szembesülj elakadásaiddal, elmélyítsd önismeretedet, megismerd a készségeidnek leginkább megfelelő továbbtanulási vagy munkavállalási lehetőségeket, megtanulj önéletrajzot írni, állásinterjún részt venni. Történhet ez egyéni vagy kiscsoportos (maximum 3 útkeresőből álló) beszélgetések formájában.

Kivel találkozhatsz?
„Végzettségemre nézve valláspedagógus és szociális munkás vagyok. Mindjárt az egyetem befejezése után több munkahelyen is megfordultam, voltam biciklis futár, titkársági segéd, logisztikai segéd, elárusító és eladási ügynök. Nyolc éve dolgozom a szociális szférában mint szociális munkás és mentor. Munkám fő célja, hogy tapasztalatom és tudásom felhasználásával abban segítsek a fiataloknak, hogy megfelelő szakmát találjanak, képezzék magukat a választott területen és végül munkába álljanak.” (Székely Áron)

„Pszichopedagógusként 10 éven át foglalkoztam fiatalok oktatásával. Tanácsadási feladatkörömet a tanácsadói végzettségem erősítette. Gyermekotthonban vállalt vezetői és  oktatói munkaköröm segített abban, hogy megtapasztaljam a mentori szerep fontosságát és eredményeinek szépségét. Jelenlegi célom, hogy mentorként segítsek a fiataloknak megtalálni és elérni céljaikat. Hiszem, hogy egy egyszerű válasszal utat lehet törni.” (Bojoievschi Éva)

Kapcsolódó írások:
Életútszínezők – Önkéntesmesék >>> BŐVEBBEN
Jóra fel! – Önként! >>> BŐVEBBEN
Mit tegyünk, hogy el ne hagyják az iskolát? >>> BŐVEBBEN
Pályaválasztás (!) >>> BŐVEBBEN
Képzés nevelőknek >>> BŐVEBBEN
Romák – Kerekasztal beszélgetés és műhelymunka >>> BŐVEBBEN
A gondolat kell megszülessen, ember emberrel találkozzon >>> BŐVEBBEN
Mesterségem CíMerre >>> BŐVEBBEN
Életízesítők >>> BŐVEBBEN

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:     Working together for a green, competitive and inclusive Europe