Képzés pedagógusoknak

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Hogyan foglalkozzunk a hátrányos helyzetű fiatalokkal az iskolában? Mit is jelent az, hogy „hátrányos helyzetű”, ki számít annak? Hogyan lehet ezekre a kihívásokra felkészülni? Ki az igazi mentor? – hasonló kérdésekre keressük közösen a választ azon a képzésen, amely január közepén indul a pedagógusok számára. 

Hátrányos helyzetű fiatalokkal való munka az iskolában képzés a Gyulafehérvári Caritas Iránytű a munka a világába című projektjének keretében kerül megszervezésre.

A képzés célja a pedagógusok, oktatók hátrányos helyzetű diákokkal való munkájának elősegítése, valamint a helyzetből adódó kihívásokra való hatékonyabb felkészülés. A tevékenységek alatt új szempontok kerülnek bemutatásra, a hátrányos helyzettel kapcsolatos ismeretek bővülnek. A hátrányból származó sérülékenység felismerésére és jobb megértésére lesz lehetőség. Ugyanakkor betekinthetünk a mentorálási munkába és új együttműködéseket alakíthatunk ki.

A 12 munkaórát tartalmazó tréning módszertanilag magába foglalja a frontális ismeretszerzést és nagy hangsúlyt fektet a kooperációs, interaktív gyakorlatokra, a kiscsoportos munkára is.

A képzési program témáinak időbeosztása és ütemezése:

A képzés ideje Téma Hol Időtartam
2021. január 14. Mire van szüksége a gyereknek az egészséges fejlődéshez? online – (zoom) 3 óra
2021. február 5. Mit jelent a hátrányos helyzet a gyermek életében? offline Parajd /online 4 óra
2021. február 5. A család- és intézményrendszernek a gyerek nevelésében játszott szerepe offline/online 3 óra
2021. február 25. Együttműködések iskolán kívül és belül offline/online 2 óra

A műhelymunkát Dr. Adorjáni Júlia és Dr. Tonk Gabriella trénerek fogják vezetni, akik többek között a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Szociológia és Szociálismunkás-képző Kar kutatói csoport tagjai, valamint a Zing Tanácsadói Cég munkatársai.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a képzés az online térben, vagy személyes részvétellel Parajdon lesz megszervezve (a részletekről a regisztráltakkal egyeztetünk).

A rendezvény nyitott és ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezért a részvételi szándékot január 12-ig kérjük jelezni az [email protected] email címen. További információk a 0744 335 272-es telefonszámon kérhetők.

 

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe