Képzés vállalkozni akaróknak

A csíkmadarasi Többcélú Központ működtetése által olyan integrált szolgáltatások valósulnak meg, amelynek általános célkitűzése közé tartozik a szegénység vagy társadalmi kirekesztés által veszélyeztetett személyek számának a csökkentése a peremre szorult közösségekben. A POCU/827/5/2/139817 projekt tematikus célja tehát a társadalmi befogadás előmozdítása, küzdelem a szegénység és megkülönböztetés minden formája ellen.

A projekt felvállalt céljai közé tartozik, hogy segíti a munkaerőpiacon való elhelyezkedés esélyénék növelését, valamint a munkanélküli felnőttek vállalkozói készségének növelését szakképesítések által, ugyanakkor négy kezdővállalkozás támogatása is szerepel a célok között hátrányos helyzetű személyek számára. A projekt keretén belül tájékoztatás és szakmai tanácsadás valósul meg a munkaerőpiacon való elhelyezkedés megkönnyebbítésért, vagy az aktuális munkahely megtartása érdekében. Ezeknek a kitűzött céloknak a teljesítéséért már lezajlott egy gyermekgondozói képzés Csíkszeredában, amelyen mind a tizenhárom résztvevő teljesítette sikerrel a vizsgát.

Az idén januárban a vállalkozói kompetenciák fejlesztése elnevezésű képzésre került sor Csíkszeredában január 7 és 17. között, összesen 16 résztvevővel. A 40 órás képzés során a résztvevők megismerkedhettek a vállalkozói környezet- a mikro- és makrokörnyezet jellemzőivel, a vállalkozás tudatos megtervezésével és felépítésével, a vállalkozás létrehozásával, kezdeti működtetésével, jövőbeni életciklusaival.

A képzés interaktívnak bizonyult, a képzésen résztvevő személyek hasznos alapismereteket szereztek, amelyek elengedhetetlenek egy új vállalkozás sikeres elkezdéséhez és megtanulták az üzleti tervek készítésénék módszerét is.

Kapcsolódó írások:

A projekt bemutatása >>> BŐVEBBEN
Tájékoztató rendezvény a csíkmadarasi Többcélú Központ működtetéséről >>> BŐVEBBEN
Gyermekgondozó képzés >>> BŐVEBBEN
Sikeres képzés >>> BŐVEBBEN
Életvidám időskor >>> BŐVEBBEN
Kórházi segédápoló képzés indult >>> BŐVEBBEN
Nyertes üzleti tervek >>> BŐVEBBEN
Húsvétra hangolódás Csíkmadarason >>> BŐVEBBEN