Képzésen vettek részt az ozsdolai roma fiatalok

A Gyulafehérvári Caritas United Networks projekt kovászna megyei csapata első alkalommal szervezett képzést roma fiataloknak Kézdivásárhelyen.  

Az önismereti és pályaválasztási képzést Hompoth Hanna Erika fejlesztési szakember tartotta, aki játékosan és interaktívan építette fel a tevékenységeket és aktivizálta a fiatalokat.

Ozsdoláról 10 fiatal vett részt a programon, akik egy személyiség teszt segítségével szembesülhettek saját erősségeikkel és gyengeségeikkel, majd különböző kommunikációs gyakorlatokon tapasztalhatták meg, hogy milyen sokféleképpen kommunikálunk egymással.

A délután folyamán különböző szakmák hátterébe nyerhettek betekintést az érdeklődő fiatalok, akik azt is megtanulták, hogyan kell megjelenni egy állásinterjún, milyen a helyes testtartás és kézfogás. A képzés során arról is esett szó, hogy hogyan kell megírni egy önéletrajzot, milyen adatokat kell feltüntetni.

A fiatalok aktívan vettek részt az egy napos képzésen, mindenképp hasznosnak értékelték a hallottakat, sok újdonságot tanultak és nyitottak újabb ismeretek elsajátítására.

(Péter Szabolcs)