Két nap után az Önkéntes táborban

Habár az idő borús, a hangulat vidám. Az önkéntesek idén sem tétlenkednek, már az első két napi munkának szép eredménye van.

Nemcsak a csíksomlyói Jakab Antal Ház szépül, az önkéntes csapatok több helyszínen is segítkeznek. Az épülő Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központnál az ott dolgozó munkásoknak asszisztáltak, a lányok ablakokat pucoltak. Csíkszentsimonban és Csíkszentléleken egyedül élő idős emberek házának rendbetételén dolgoznak: meszeléssel, takarítással, a szobák és udvar rendbetételével segítenek élhetőbb környezetet varázsolni. A csíksomlyói Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság épületének kerítése is új színt kapott már.

A legnagyobb munka azonban a tábornak otthont adó Jakab Antal Házban folyik. Már befelyeződött a kerítés- és gázvezeték festése. Zajlik a szobák meszelése, takarítása. Az udvaron már az utolsó járólapokat helyezik le a régiek helyére a dolgos kezek.

A legkissebbek szórakoztatásáról sem feledkeztek meg a táborozók. A Szent Imre Ifjúsági Központban egész héten gyerekfoglalkozásokon vehetnek részt a Nyári Iskolába látogatók, ahol nevelő és szórakoztató közös játékokat, kézműves foglalkozások várják a vakációzó gyerekeket.

Délutánonként és este az önkéntesek kipihenhetik a nap fáradalmait. A szervezők szabadidős tevékenységekkel színesítik a programot: volt már előadás a fiatalok jogairól, nemezelés, a kiváncsiabbak megismerkedtek Csíksomlyó helytörténetével. Szerda délután az idő engedelmével a pünkösdi búcsú helyszínére, a nyeregbe sétált ki a csapat. Este mozi, társasjátékozás, táncház zárta a napot.

A nap végén mindenkit elégedettséget töltött el az érzés látva, ahogyan a különböző térségekből érkező önkéntesek új barátságokat kötnek, és jól érzik magukat, szórakoznak, miközben együtt dolgoznak egy közös célért.

További fényképek az esemény Facebook-oldalán tekinthetők meg >>>>

(Bedő Krisztina)