Kéz a kézben Marosszentgyörgyért!

2015. novemberében elkezdett TEDD kampányunk célja az volt, hogy mozgósítsa és közös ötletelésre hívja Marosszentgyörgy lakósságát arra vonatkozóan, hogy milyen helyi problémákat, hiányosságokat látnak, amelyek akár közösségi munkával, önkéntes részvétellel orvosolhatóak.

2.500 szelvényt osztottunk ki,amelyből a három hétig tartó kampányidőszakban közel 100 darabot kaptunk vissza kitöltve. Ezúttal is köszönjük a válaszolók idejét és energiáját, hogy részt vettek ebben az információgyűjtésben és továbbították véleményüket, javaslataikat. A beküldött javaslatok közt szerepelt: játszóház létesítése, hétvégi vásár használt holmikból, meleg étel kihordása időseknek, padok elhelyezése, facsemeték ültetése, szemétgyűjtés és patakmedertisztítás, biciklilekötők elhelyezése és még sok más.

Az összegyűjtött ötleteket a polgármesteri hivatalnak is továbbítottuk. Öt olyan javaslatot és igényt választottunk ki, amelyek közösségi munka által, önkéntesek bevonásával és jelenlétével valósítunk meg az elkövetkező hónapokban: padokat és szemétgyűjtőket helyezünk el, facsemetéket ültetünk, szemetet szedünk és megtisztítjuk az erdőt, biciklilekötőket festünk és helyezünk el, valamint hirdetőtáblákat készítünk.

Ezen célkitűzések megvalósítására hívjuk meg Marosszentgyörgy lakosságát. Amit közös erővel teszünk önmagunkért, a községért, annak „gyümölcsére” büszkén vigyázunk.

A kampányról bővebben lehet olvasni a Hand in Hand projekt blogfelületén: https://akharibo.wordpress.com/2016/02/04/tedd/#more-309