Kézművesség Erdőszentgyörgyön

Ünnepélyes hangulatban zárult az év Erdőszentgyörgyön is a Családsegítő szolgálat iskola utáni tevékenységére járó csoportban. Az együttlétre gyerekek és szülők egyaránt szép számban jelentek meg, életet adva a kis osztályteremnek.

A gyerekek verses és dalos összeállítással lepték meg a szülőket, emellett néhány találós kérdés is megoldásra várt a szülők részéről. Ezután a jelenlevők Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című karácsonyi meséjét hallgathatták meg Szabó Attila előadásában. A mese tanulságában mindenki egyetértett: a legnagyobb pénzösszeg sem pótolhatja a szeretetet, a családot, az együttlétet.

A műsor után a szülők és gyerekek üveggömböt és gyertyatartót festhettek, melyekkel később saját otthonukat és karácsonyfájukat díszítették. A kézművesség az egymásra figyelés célját és az egymással, családtagokkal és barátokkal eltöltött minőségi idő jelenlétét szolgálta.

Persze az angyaljárás sem maradhatott el, így míg a gyerekek könyvjelzőt készítettek egymás megajádékozására, addig az angyal észrevétlenül elrejtette a cipősdoboz-ajándékokat a karácsonyfa alá. Abban, hogy minden gyerek érdemel-e és kaphat-e ajándékot, a szülők egyetértettek, hiszen karácsony tájékán nincs rossz gyerek.

A rendezvényt a nappali központ állandó támogatói, az Erdőszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal és Plan les Ouates testvértelepülés támogatta.