Ki kocsival, ki gyalog…

Aki tehette, részt vett a Szent Erzsébet Idősek Otthonában szervezett anyák napi ünnepségen május 3-án, melynek keretében gazdag műsorral ajándékoztuk meg az édesanyákat, nagymamákat, a nőket, az otthon munkatársaival, és önkénteseivel együtt.

A gyergyóditrói Búzavirág népdalkör Bálint Zita ápolónő vezetésével, egy színes nótacsokrot hozott ajándékba, a gyergyóremetei Böjte atya délutáni foglalkoztatójából négy kislány versekkel, énekekkel, tavaszi virágokkal köszöntötte az édesanyákat. A gyergyóremetei IndepenDance klubvezető Nagy Anita, a modern tánc művészetével örvendeztette meg a résztevőket. Bartis Erzsébet, népdalénekes, gyimesi nótacsokorral kedveskedett, majd Fejér Antal nyugdíjas kántor, A legjobb édesanya című verset olvasta fel. A 98 éves Lázár Katalin nyugdíjas tanítónő hálatelt szívvel köszönte meg a szereplőknek és a szervezőknek, ezt a csodás napot, amelyre, szavait idézve „többször, szívesen fognak visszaemlékezni”. A rendezvényre mindenki készült, de ma mégis a meglepetések napja volt, hiszen a munkatársak gyerekei is többen részt vettek a rendezvényen. A Búzavirág népdalkör kürtőskaláccsal gazdagította az ünnepi asztalt. A vendégek hoztak is, de vittek is magukkal nem csak pozitív életérzést, hanem egy-egy értékes alkotást, amelyet a klubtevékenységek során Scheubeck Szeréna önkéntes lelkigondozóval készítettek a szépkorúak.

Hogy mennyire is volt sikeres a mai nap, arra a hét éves Kis Kristóf megállapítása is elég lenne, hiszen ma határozottan kijelentette, hogy: „itt szeretnék dolgozni, mindennap! ”

A munkaközösség nevében: dr. Kiss Gabriella szakmai igazgató