Kinaesthetics az ápolásban – Bevezető képzés

A Kinaesthetics fogalmát leginkább a mozgásérzékelés művészeteként, tudományaként definiálhatjuk. A mozgás az élet alapja. A mozgásérzékelés finomítása és a mozgáskompetencia fejlesztése minden korosztály esetében tartós módon hozzájárulhat az egészségi állapot javításához, az egyéni, valamint a tanulási képesség fejlődéséhez. A Kinaesthetics segít új mozgáslehetőségek felfedezésében, munkafolyamatok által okozott hátfájások, izommerevség vagy más testi panasz oldásában, időskorban a mozgékonyság és önállóság megőrzésében. Segíthet a saját kreativitás és flexibilitás fejlesztésében, ezek legkülönbözőbb helyzetekbe való bevetésében (pl. stresszhelyzetben). Az újszülöttekkel, gyerekekkel, idősekkel, fogyatékos személyekkel, betegekkel való foglalkozás során a Kinaesthetics hatása két szempontból is hatékonynak mutatkozik: ápolóknak és ápoltaknak egyaránt nyereség a mozgáskompetencia gyarapodása.

Ajánljuk:
Ápolásban és gondozásban dolgozó személyeknek,
Szociális munkásoknak,
Program- és intézményvezetőknek,
Mindenkinek, aki a saját mozgásával szeretne megismerkedni.

A képzés struktúrája: 20 óra

A képzés során érintett témák:
Hogyan működik testünk mozgás közben?
A saját mozgáskompetenciánk mélyreható tanulmányozása.
A Kinaesthetics fogalomrendszer.
A saját mozgásunk a mindennapi tevékenységeink során történő elemzése, megértése és aktív módon való alakítása, különböző szempontok szerint.
A szerzett tapasztalatok felhasználása az ápolók saját egészségvédelmében, valamint az ápolás során a gondozottak mozgásfejlesztésében.
Az ápoltak önállóságának elérése, az életminőségük javítása.

Megjegyzések:
A jelentkezésnek nincsenek feltételei.
A csoport indításához szükséges személyek száma: 12 fő.
A tanfolyam résztvevői európai szinten elismert oklevelet kapnak, amely regisztrálva van az European Kinaesthetics Association adatbázisában.

Csoportindítás folyamatosan, a jelentkezők számának függvényében. További információ kérhető a regionális képzésszervezőktől:

Elérhetőség (hétköznaponként 8–16 óra között):

Gyergyószentmiklós
Csíki Cristina
Telefonszám: 0732 830 078
E-mail cím: cristina.csiki@caritas-ab.ro

Csíkszereda
Horváth Katalin
Telefonszám: 0732 830 034
E-mail cím: kato.horvath@caritas-ab.ro

Bővebb információk a Kinaesthetics-ről.