Kincset kerestek a gyermekek

A Gyulafehérvári Caritas családsegítő szolgálatának szervezésében Hargita megye kilenc településén mutatták meg a világ legnagyobb kincsét a gyerekeknek a Kincskereső Karaván című egynapos programok keretében

Gyimesbükk, Gyimesfelsőlok és Csíkszentmihály után a karaván csapata Csinód fele vette útját, ahol már lelkesen várták nemcsak a falu, hanem a környékről odaérkező gyerekek is. A program vidám, szórakoztató ismerkedéssel kezdődött, ami után kiscsoportos foglalkozások keretében a kincsekről, értékekről volt szó. A csoport tagjai megbeszélték és le is rajzolták, hogy számukra mi vagy ki jelenti a legnagyobb kincset, majd a csoportvezetők igyekeztek rávezetni a gyerekeket arra, hogy igazából mi magunk mennyire nagy kincsek vagyunk. A jó hangulatban telt foglalkozás után jöhetett a jól megérdemelt ebéd, volt ahol szendvicsekkel, máshol bográcsgulyással csillapítottuk éhségünket. A finom ebéd után a lelkes csapat különböző szabadtéri játékokkal ismerkedhetett, majd egy nagy közös lufibajnokság következett, ahol vízben egyáltalán nem volt hiány.
Hogy fokozzuk a játék izgalmából felocsúdó gyerekek hangulatát igazi kincses szigetekre hívtuk őket, ahol csapatokban mutathatták meg ügyességüket és találhatták meg az elrejtett kincseket. A cuki, az aranytojás, az együttműködés, a Nagy Hó-Hó horgász, a fürge lábak, valamint a vadvizek szigete mind-mind felejthetetlen élményt nyújtott az oda ellátogató gyerekeknek.
A kincses szigetek bebarangolása után lassan végéhez értünk a napunknak, de még hátra volt az ígéretünk, miszerint elhozzuk magunkkal a világ legnagyobb kincsét, és ezt meg is mutatjuk minden résztvevőnek. Meglepődöttséget nem titkoló, de mégis boldog arcokat láthattunk, miután ki-ki egyedül megtekintette a világ legnagyobb kincsét, azaz belenézhetett a tükörbe, ahol a saját arcképe nézett vissza rá. És igen, újra bebizonyosodott, hogy valóban mi magunk vagyunk a világ és Isten szemében a legnagyobb kincsek a Földön.
Hargita megye három régióját felölelő programban közel 300 gyerekhez sikerült eljuttatnunk az üzenetünket. Ezúttal is köszönetet mondunk Hargita Megye Tanácsa Szociális és Gyerekvédelmi Igazgatóságának az anyagi támogatásért, az önkénteseinknek a lelkes munkájukért, valamint azoknak, akik helyi szinten is segítettek, támogattak és hittek ennek a programnak a megvalósulásában. (Kelemen-Haszmann Éva)