Kirándulás a csíkszentimrei gyerekekkel

Május 9-én régi álmuk valósult meg a csíszentimrei gyerekeknek, akik már több hete készültek arra, hogy ők legyenek a családsegítő szolgálat munkatársainak és önkénteseinek idegenvezetői egy szentimre környéki kiránduláson

A buzgó imák meghallgatásra találtak, hisz aznapra a jó idő is mellénk szegődött, semmi se zavarta jókedvünket. Negyvennégyen indultunk reggel útnak a falun át a Margit-kápolnához, ahol a szentimreiek külön búcsút is tartanak.
A gyerekek által megidézett történelem minket, felnőtteket is segített abban, hogy egy kis bepillantást nyerjünk ennek az alcsíki falunak a múltjába. Ezt követően előkerültek a kis hátizsákokból a finom falatok, amit közösen fogyasztottunk el, majd a focimeccs, vetélkedők, ügyességi és kreativitást fejlesztő játékok sorozata következett. Az idő csak úgy repült, hisz jókedvben nem volt hiány. A második falatozás után lassan visszafele indultunk, hisz még jó órányi gyaloglás állt előttünk.
Elmondhatjuk, hogy egy felejthetetlen napot töltöttünk ezzel a gyerekcsoporttal, akik újra tanúságot tettek arról, mennyire toleránsak, együttműködőek és lelkesek. Köszönetet mondunk Szabó Ildikó és Györfi Kinga önkénteseinknek, akik most is kivették a részüket a program kivitelezésében. (Bíró Katalin)