Kirándulás a mindennapokból…

A székelyudvarhelyi Mozgáskompetencia-fejlesztő Központ harminckét időse vett részt, a már hagyományossá váló nyár eleji kiránduláson. Kiruccanásunk helyszíne a hegyek között elterülő Székelyvarság és az ottlévő Csorgokő Panzió.

A kirándulásunk célja egy kis kimozdulás a mindennapokból, csoportos együttlét és csapatépítés az idősek körében. Úti célunk helyszínére szerdán délelőtt érkeztünk. Aznap a programunk szórakoztató körjátékokból tevődött össze, ami egy kis agytornát és kikapcsolódást bíztosított számukra. Ebéd után a csoport gyalogulni kívánó része gyalogszerrel, a másik része autóbusszal ment ki a székelyvarsági vízeséshez. Itt megcsodálhattuk a táj szépségeit, akinek bátorsága volt felmászhatott a vízesés piciny forrásához is. Programunk a vacsorával folytatódott és a tábortűzzel zárult, amely alklamával mindenki a kedvenc nótájával vagy népdalával rukkolhatott elő.

Másnap egy frissitő álomutazáson vehettek részt az idősek, amely segített nekik a befele való figyelésben. Délelőtt a közösségépítés jegyében, bográcsgyulyást készített ebédre a nagy csapat. Kiruccanásunk végén megtekintettük a falu központjában elhelyezkedő Szent Péter és Pál plébániatemplomot, Úz Bence sírját, majd hazautaztunk.

Végül, de nem utolsó sorban köszönetünket szeretnénk kifejezni a Csorgókő Panzió tulajdonosának, aki kedvesen fogadott minket, és otthont adott nekünk erre a két napra.

(Kömény Éva-Beáta és Vass Melinda)