Kirándultak a máréfalvi idősek

Egész napos kirándulást szervezett a Békási szoroshoz a Caritas családsegítő szolgálata a máréfalvi nyugdíjas klub második évadának zárásaként, a helyi polgármesteri hivatallal együttműködve

Nagy lendülettel, közös imával indult útnak Sándor István szociális munkás és önkéntesei vezetésével az 57 résztvevő, köztük a legidősebb, 89 éves Gáspár bácsi és a legfiatalabb, 4 és fél éves Gyöngyike is.
A Hagymás-patak völgyén keresztül a Gyilkos-tóhoz közeledve megismerkedhettek a tó legendájával és annak történetével. Miután mindenki feltérképezte a helyet, egyesek csónakra szálltak, mások a kellemes környezetben elemózsiáztak, sétálgattak, vásárolgattak.
Az Oltárkőt elhagyva, a Békás-patakkal versenyezve buszozott a népes csapat a Békási szoros szerpentinjein. Nagy ámulattal figyelték a mészkőbe vájt hasadékvölgyet, a magas és szinte függőleges sziklaszirteket, a zúgó hegyi patakokat, kisebb-nagyobb vízeséseket, barlangokat. Így haladt tovább a csoport néha meg-megállva egy kis pihenőre, közös fényképezgetésre. Majd Ágnis néni komikus népdalait hallgatva folytatta az utat a csoport Gyergyócsomafalvára, ahol a faluban tett séta és templomlátogatás után közösen fogyaszthatták el az ebédet.
Csomafalva után a gyergyószentmiklósi családsegítő szolgálat házába sietett mindenki, ahol a helyi nyugdíjas klub szeretetvendégségének örülhettek, majd szebbnél-szebb nótákkal, énekekkel örvendeztették meg a vendégeiket. Mindezek után a város feltérképezése következett, majd pedig a Szent István-templomban szentmisén vettek részt a kirándulók, ahol ki-ki a maga csendességében adhatott hálát Istennek a jó időért, a kirándulásért és a jó hangulatért.

Hangos énekszóval, jó kedvvel repült el a hazafelé vezető út is. A csoport minden tagja rácsodálkozott, hogy nem járt még el az idő felettük, mert amíg lelkesedés, jókedv van, és Isten is úgy akarja, addig élni, mosolyogni, mulatni, kirándulni kell, mert – ahogy ők mondják – „…nem csak a húsz éveseké a világ!”