Kirándultak a Szent Ágoston Központ fiataljai

A csíkszeredai Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató sérült fiataljai pedagógusaik, illetve szülők és önkéntesek kíséretében élménydús parajdi kiránduláson vettek részt augusztus 24-én

A 29 fős csapat délelőtt érkezett Parajdra, ahol első célállomásunk a sóbányába vezetett. A lépcsőn egyre inkább lefele haladva – ki segítséggel, ki pedig anélkül -, érezni lehetett, ahogyan a sós levegő fokozatosan beárad a szervezetünkbe, áthat minket, kitölti az egész teret. Hétköznap lévén, nagy meglepetésünkre a bánya mélyén rengeteg látogató fogadott bennünket, akik hozzánk hasonlóan mind a bánya szépségeit csodálták. Ezt követően közösen fogyasztottuk el tízórainkat és tekintettük meg a sóbánya többi termeit.
Meghatottan ültünk a kápolna padjaiban és csendben elmondtunk egy-egy fohászt vagy hálaimát azért a csodáért, amiben minden nap részesülünk, és amit egyszerűen csak életnek hívunk.
A hűsítő bányaélmény után tikkasztó hőségben találtuk magunkat és kiváló megoldásnak gondoltuk a délután hátralevő részét a híres parajdi strandon tölteni. Jó ötlet volt! A zsúfolásig telt strandon együtt lubickolt fiatal és öreg, sérült és egészséges, ellátott és kísérő, de mégis mindenki egyformán élvezte a sósvíz fenntartó erejét, azt az élményt, amit egy ilyen jókedvű esemény magában hordoz.
Néhány óra múlva fülig sósan hazafele indultunk, és kellemes fáradtság töltött el bennünket egy olyan nap után, amire úgy gondolom mindannyian még sokáig fogunk emlékezni.
Köszönet ezért mindazoknak, akik ebben a segítségünkre voltak! (Váta Emese, Silló Erika)