Kirándultunk, ismerkedtünk a természettel

A Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal élőket támogató szolgálata a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal segítségével  hangulatos kirándulással ajándékozta meg a székelyudvarhelyi csoportot.

Célunk a marosvásárhelyi állatkert volt, ahova rövid szovátai pihenő után nagy izgalommal érkeztünk meg. Gyerekeink örömmel barátkoztak az addig csak mesekönyvből ismert állatokkal, lehetett simogatni, játszani is velük. Egy szabadon kószáló, csintalan majommal is találkoztunk, aki alaposan ráijesztett csapatunkra.

A jól berendezett terepen kerekesszékkel is könnyedén lehetett közlekedni, bejárható volt még a pálmaház is. Köszönet érte a gondos tervezőknek.

Az állatkerti séta után következett a somostetői játszótér. A sok játék, hinta, csúszda között alig lehetett választani. Nagy sikernek örvendett Thomas mozdony is. A kis-vonaton ülve meg lehetett pihenni a játék, tapasztalatgyűjtés után.

A hazaúton gyorsan elszundított a kifáradt felfedezőcsapat. Sok volt az élmény, így séta, játék közben még az otthonról hozott szendvicsekre se igazán maradt idő. Fáradtan, de a következő nagy felfedezőutat tervezve tértünk haza.

(Demeter Zsuzsa)