Kis gondolat, nagy csoda

A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út programjának szervezésében 2018. december 4-én került sor a hagyományos adventi találkozóra. Az eseményen részt vettek a csík-, udvarhely- és gyergyószéki önsegítő csoportok, melyekhez szenvedélybetegek és azok családtagjai tartoznak.

Ez alkalommal is, mint mindig, a szervezők kitettek magukért. A lényeg most a MEGÁLLÁS, a Jóistenre és természetesen az egymásra figyelés volt. Ez maradéktalanul sikerült, ugyanis egy felejthetetlen estét töltöttünk a jelenlévő 30 személlyel.

Kedves Rita, Mezei Hajnal és Pálfi Orsolya – a Caritas munkatársai – egy csodálatos programmal leptek meg bennünket. Előtérbe kerültek erősségeink, megismerhettük egymás rejtett tehetségeit, rájöttünk arra, hogy szenvedélybetegségünk ellenére értékesek vagyunk. A kiscsoportos beszélgetések során pedig megosztottuk egymással az elmúlt év tapasztalatait, élményeinket, jövőbeli vágyainkat. Adtunk, kaptunk és közben gazdagodtunk.   

A találkozásunk elérte a célját, mert mindegyikünk letett egy puha szalmaszálat a születendő kis Jézus jászolába. Egy kis figyelmesség volt az egész, de mindannyiunk számára nagy élmény és öröm.

(M. L. Ditró)