Kisiskolások korrepetálása Székelyudvarhelyen

Nyárvégi kirándulás a Tompa László Általános Iskola korrepetáló és felzárkóztató csoportjának

A Caritas családsegítő szolgálatának székelyudvarhelyi csapata nyárvégi kirándulást szervezett a Tompa László Általános Iskola korrepetáló és felzárkóztató csoportjának.
Ez a csoport több mint fél éve működik a Caritas családsegítő szolgálata keretében. Heti két alkalommal délutánként foglalkoztatásokat szerveznek az iskola V-VII. osztályos tanulóinak – tudtuk meg Sándor Istvánt és Bíró Ildikó szociális munkásoktól.
Foglalkozásainkon, amelyet a következő tanévtől is szeretnénk folytatni, ha találunk rá támogatókat, minden évfolyamról 4-5 gyerek vett részt. Így a közel 15 fős csapatnak a közös étkezés után játékokkal, tematikus beszélgetésekkel segítjük elő a felzárkózást és az osztályközösségbe való beilleszkedését. Tevékenységeinken a helyi középiskolák önkéntes diákjai segítettek a korrepetálásban.
Az eredményes félév lezárásaként és a következő tanévre tekintve egynapos kirándulást szerveztek a marosvásárhelyi Víkend fürdőtelepre, ahol kedvükre játszhattak, kapcsolódhattak ki a gyermekek. A kirándulás után jó hangulatban tért haza a csapat, mert a közös kirándulások valóban csapattá formálták az addigi feszélyezett személyeket.