Kitüntették Szász Jánost, a Caritas volt igazgatóját

Dr Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatával tüntette ki Szász Jánost, a Gyulafehervári Caritas egykori igazgatóját

A kitüntetéseket Magdó János kolozsvári főkonzul adta át szeptember 21-én a kolozsvári Bethlen Kata Diakóniai Központban tizenkét erdélyi személyiségnek.

Az ünnepség megnyitójában Magdó János, Magyarország új kolozsvári főkonzulja örömét fejezte ki, hogy első hivatalos főkonzuli tevékenységeként állami kitüntetéseket adhat át. Elmondta, bár első látásra a díjazott személyek között semmi közös nincs, hisz van közöttük festő, egyetemi és iskolai tanár, szobrász, zenész-koreográfus, egyházi személyiség, sőt még barlangkutató is. Ám ami összeköti őket az az, hogy valami meghatározót tettek az erdélyi és az összmagyarság érdekében. A díjazottak között voltak olyanok, akiknek az egész életpályáját méltatták, míg másoknak életszakaszuk kiemelkedőbb megvalósításait ismerték el.

Szász János, a Gyulafehérvári Caritas egykori igazgatója, a gyulafehérvári érsekség leköszönt gazdasági igazgatója, jelenlegi petrozsényi plébános a romániai Caritas megszervezéséért, a hátrányos helyzetű emberek érdekében végzett tevékenysége elismeréseként vehette át Magdó Jánostól a kitüntetést.