Kiút a függőségből

A Gyulafehérvári Caritas KI-ÚT Konzultációs programja, valamint a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ) március 13-16. között idén először szervez szabadító lelkigyakorlatot szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak Csíksomlyón, a Szent István Gyermekvédelmi Központban.

Az évente három alkalommal megrendezésre kerülő lelkigyakorlaton, melyet éppen két éve indított útjára a két szervezet, eddig mintegy 94 személy vett részt, többségük visszajáró „vendég”. Ezeken a találkozókon a hangsúly a szentírási tanításon van, amelyet Fazekas György katolikus lelkész közvetít a jelenlévők felé. Isten szerető és gyógyító jelenlétének megtapasztalása az, ami igazán mély változásokat tud előidézni a résztvevők életében. Ugyanakkor a sorstársak támogatása sem elhanyagolható, hiszen puszta jelenlétükkel csökkentik egymásban az elszigeteltség és a szégyen érzését. A kiscsoportos megbeszéléseken pedig mindenki megoszthatja, hogy hol jár éppen a szabadulás útján, milyen nehézségei és örömei vannak. Fontos emlékezni arra, hogy a felépülés folyamatos figyelmet és lelki fejlődést igényel, ezért szükség van a békének és a találkozásnak olyan szigeteire, amilyen ez a lelkigyakorlat is.

Erre a programra szeretettel várunk hozzátartozókat, valamint szenvedélybeteg családban felnőtt fiatalokat is. Számukra külön csoportot is tartunk. A jelentkezés feltétele: valamilyen függőségben való érintettség, valamint a vágy a változásra. Részvételi díj: 120 lej/fő.

Érdeklődni és jelentkezni György Annamáriánál, a Gyulafehérvári Caritas munkatársánál lehet 2014. márc. 06.-ig. Tel: 0737-300-980

e-mail: annamaria.györgy@caritas-ab.ro