Korai fejlesztő nyílt Gyergyószentmiklóson

November 26-án immár a negyedik korai nevelő- és fejlesztő központját nyitotta meg a Gyulafehérvári Caritas, ezúttal Gyergyószentmiklóson

A helységet, amelyet már az átadás pillanatában az apró csöppségek zsivaja töltött be, a Szent István plébánia bocsátotta a Caritas rendelkezésére. Az „Engedjétek hozzám jönni a gyerekeket !“ jézusi tanítás példájára a plébánia életébe a legkisebbeket fogadta be foglalkoztató tevékenységre. Bartos Károly plébános beszédében elmondta , nagy örömére szolgált, hogy erre a Gyulafehérvári Caritas programjainak keretében kerülhet sor.
 Ritkán adatik meg az embernek, hogy egy olyan megnyitón vegyen részt, ahol közvetlenül is  betekinthet a tevékenységekbe. Mialatt az érdeklődő egybegyűlteknek és a sajtó képviselőinek az induló programról, annak szükségességéről szólt Márton András igazgató és Ludescher László ágazati igazgató, a kis apróságok az édesanyákkal otthonosan mozogtak már a kellékek, játékok között. A korai fejlesztő központba járó érdeklődők szakmai irányítását Kassay Noémi végzi. Palotás Hajnal programkoordinátor bemutatójában megtudhattuk, milyen célokkal indul útjára a gyergyószentmiklósi központ, amelyhez hasonló működik Marosvásárhelyen, Szászrégenben és Székelyudvarhelyen is. Három éves korukig a kisgyerekeknek való modellnyújtás, az anya-gyerek kapcsolatának mélyítése, a szocializálás és a fejlesztés azok a területek, amelyekre egy szülőnek nagyon fontos odafigyelni a későbbi fejlődésük érdekében. Bemutatóját a következő gondolattal zárta: „A korai nevelésben a legfontosabb amit az ember gyerekként lát, az segít egész életében, hogy a jó felé orientálódjék. A nevelésben minden a lelkiségtől és módszertől függ.” (Gróf Brunszvik Teréz, 1775-1861)
Ezúttal is köszönetünket fejezzük ki Bartos Károly plébánosnak, hogy felkarolta kezdeményezésünket, valamint a plébánia egyháztanácsának a segítségükért. (Kelemen Eleonóra)