Koraszülöttek hete

November 17-e a koraszülöttek nemzetközi világnapja, ez alkalomból a Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontjának munkatársai egész hetes programsorozattal készülnek Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen.

Székelyudvarhely:

November 14-19. között, a Koraszülöttek hetén zajlik a Pici baba, nagy lépés… című fotókiállítás, ahol koraszülött kisbabák fényképeit lehet megtekinteni az egész hét során. A kiállításra november 9-ig várjuk koraszülött kisbabák/gyerekek fényképeit!

November 17-én, csütörtökön este 7 órától a székelyudvarhelyi Művelődési Ház előtt lampioneregetésre várjuk az érdekelteket. 

November 18-án, pénteken 14 órától 2-7 hónapos koraszülött kisbabáknak lesz babamasszázs, majd 17 órától kerekasztal beszélgetésre kerül sor, ahol a szülők nőgyógyásszal, gyermekgyógyásszal, családorvossal, fejlesztőpedagógussal és gyógytornásszal beszélgethetnek. 

November 19-én, szombaton 11 órától családi programot szervezünk, ahol akadálypályával, ügyességi játékokkal, kézműves tevékenységekkel várjuk a szülőket és gyerekeket. Ezen az alkalmon kérjük, viseljenek jól látható helyen valamilyen lila ruhaneműt!

A programok helyszíne, a november 17-i lampioneregetés kivételével, a Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont Kossuth utca 18. szám alatti székhelye. 

Érdeklődni és a programokra jelentkezni a 0735-735.151-es telefonszámon lehet.

Marosvásárhely:

November 14-18. között, a koraszülöttek hetén zajlik a Pici baba, nagy lépés… című fotó- és tárgykiállítás, ahol koraszülött kisbabák fényképeit és különböző használati tárgyait lehet megtekinteni az egész hét során. A képeket, tárgyakat november 11-ig lehet leadni, emailen a [email protected] vagy személyesen a csoportvezetőknél.

November 17-én, csütörtökön 16 órakor találkozó és léggömberegetés a Színház téren.

November 18-án, pénteken 17 órától kerekasztal-beszélgetés. Meghívottak: Dr. Bereczky Lujza Katalin nőgyógyász, Dr. Simon Márta neonatológus, Dr. Lorenzovici Anna családorvos, Lukács Ágota pszichológus, Vásárhelyi Enikő szenzomotoros terapeuta.

A programok helyszíne, a november 17-i léggömberegetés kivételével, a Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont Rózsák tere 61. szám alatti székhelye (Deus Providebit Ház).

A rendezvény elsősorban koraszülött gyermeket nevelő családoknak szól. A kerekasztal-beszélgetésre előzetes bejelentkezés szükséges a 0736-004.369-es számon.

A Koraszülöttek hete rendezvényt a FOMCO, Maros Megye Tanácsa, valamint Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala támogatja.