Koraszülöttek ünnepére készül Gyergyószék

Már láthatóak a lila alapszínű figyelemfelkeltő feliratok a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház és a Borosnyai klinika kerítésén: közeledik a koraszülöttek ünnepe. A Caritas szakembercsapata évről-évre figyelmet szentel a koraszülöttekre, szüleikre és őket segítőkre, partnereket keres, biztatja, bátorítja az érintetteket, hogy a legtöbbet megadhassák annak, aki korábban érkezett.

Az idei programban november 17-én több esemény is szerepel. Reggel a kórházban találkozik a Caritas fejlesztőcsapata a gyerekosztály orvosaival, ápolóival. Az együttlét során megköszönik az eddigi együttműködést, ajándékot és szórólapokat adnak át, hogy a korababák szüleihez orvosi ajánlással jusson el a szakszerű fejlesztési segítség lehetőségének híre.

Délután a fejlesztő tevékenységekre járó korababás családok gyűlnek össze a Márton Áron Szociális Központban, ahol szentmisére és bensőséges együttlétre kerül sor Sajgó Balázs lelkipásztor, a Caritas lelki igazgatója jelenlétében, aki szintén ünnepelt a koraszülöttek napján.

Ezen a napon, sötétedés után érdemes lesz a gyergyói kórház felé sétálni, ugyanis az ünnep alkalmával a kórház munkatársainak ötlete nyomán lila színnel világítják meg az intézményt, a Caritassal együtt üzenve a korababás családoknak: „Korábban érkezett? Ne ess kétségbe! Nem hagyunk magadra!”

Balázs Katalin