Kőrispatakon járt a nyárádremetei Szépkorúak Kitartás Csoportja

Huszonkét nyárádremetei nyugdíjas emlékezetében marad meg kellemes napként június 23-a az esős-felhős időjárás ellenére a fél éve működő helyi Szépkorúak Kitartás Csoportja első közös kirándulásának köszönhetően

Az indulás előtt közösen imádkozó, Mester Zoltán önkéntes idegenvezető által irányított és szórakoztatott nyugdíjasok Kőrispatakot keresték fel a székelyudvarhelyi Csavargó kisbuszával. Egy hónappal korábban a Szovátai Szépkorúak Szeretet-csoportja járt immár második alkalommal a Hargita megyei falucskában, felavatva a Szalmakalap Múzeum udvarán az ismételt látogatásoknak emléket állító táblácskát.
A Szabó Attila családsegítős szociális munkás által szervezett kirándulás első állomása a múlt rendszerben elárasztott Bözöd település siratófala volt. Kőrispatakon ifjabb, azaz IV. Szőcs Lajos ismertette a család egyedülálló kezdeményezését a nyárádremetei szépkorúakkal, majd a helyszínen szalmából elkészített gyűrűvel ajándékozta meg a közelmúltban vagy a közeljövőben születésnapjukat ünneplő csoporttagokat, ismét eljegyezték őket, ismételgették mosolyogva a nénik.
A mosoly és a jókedv végigkísérte a közös ebédet is, a kis csapat önfeledten nótázott közben, majd miután Incze Magdolna köszönetet mondott a csoport nevében a vendéglátóinknak, a házigazda a Szeretet himnuszát játszotta és énekelte el a nyárádremetei szépkorúaknak. Székelykeresztúron Petőfi Sándor szobra előtt tisztelegtünk, Farkaslakán Tamási Áron emlékére hajtottunk fejet, Nyárádremetére pedig egy vidám, felváltva vallásos és világi énekeket daloló társaság érkezett vissza. (Szabó Attila)