Közel 300 gyerek

Gyerekzsivajtól lett hangos a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás park a hétvégén az Őszi Sokadalom keretében szervezett Caritas udvarban.

A Játékok a kredenc fiából címmel megszervezett játékos foglalkozásokon, ügyességi próbákon közel 300 gyerek vett részt. Az újra felfedezett régi játékok nemcsak a kicsiket, de nagyszülőket, idősebbeket is megmozgatta, aki örömmel próbálták ki gyermekkoruk kedvenc játszóeszközeit. A játékok célja ezúttal is a minőségi időtöltés, régi, értékes tárgyak újra felfedezésének öröme,  a kreativitás fejlesztése volt.

Vásári programunk keretében speciális igényű, fogyatékkal élő gyerekek számára is biztosítottunk fejlesztő és kézműves foglalkozásokat.

A vásári gyerekprogram több Caritas program közös szervezésében jött létre: Családsegítő Szolgálat, Fogyatékkal Élőket Támogató Program és az Önkéntes Program valamit több mint 20 lelkes önkéntes részvételével. Külön örömet jelentett számunkra, hogy önkénteseink között nagy számban voltak olyan vidéki (polyáni, kiskászoni, bélafalvi) önkéntesek is, akik korábban az önálló életre, önszerveződésre nevelő Caritas programok  kedvezményezettjei voltak.

A vásár ideje alatt az Otthoni Beteggondozó Szolgálat munkatársai ingyen vérnyomásmérést biztosítottak az érdeklődők számára.

Jövő hét végén Csernátonban és Kovásznán várjuk a gyerekeket egy kis kikapcsolódásra.