Közösségépítő tábor fiataloknak

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálatának munkatársai iskolakezdés előtti héten szervezik meg Ivóban a közösségépítésről, projekt munkáról szóló táborukat.

A programokon azon 13-18 év közötti gyerekek vehetnek részt, akik rendszeresen járnak a Családsegítő Szolgálat munkatársai által működtetett csoportokba. Udvarhely, Gyergyó és a Csíki-medence környékéről összesen 30 fiatalt viszünk el az egy hetes táborba, melynek elsődleges célja a közösségépítő csoportokban résztvevő diákok fejlesztése, konkrét program kidolgozása, mely által fejlődik kreativitásuk, gondolkodásuk, szociális és kommunikációs készségeik, illetve az elmúlt három éves munkájuk értékelése a szórakoztató programok révén. A programunk célja motiválni a falvakon élő fiatalokat, hogy továbbra is legyenek aktívak saját településeiken és, hogy itthon, szülőföldjükön maradjanak.

A tábort a Hargita megyei családsegítős kollégák szervezik meg Hargita Megye Tanácsa és a keretében működő Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság támogatásával.

(Péter Szabolcs)