Közösségfejlesztő képzés

Újabb képzés lehetősége közösségek, csoportok számára, folytatva azt a kezdeményezést, amely közös találkozási, együttműködési felületet biztosít a főegyházmegyében tevékenykedő kezdeményezéseknek, csoportoknak és szervezeteknek.
A 20 órás, ingyenes képzés célja, hogy elősegítse és támogassa a közösségépítést, önszerveződést, a csoportok fejlődését, az utánpótlás nevelését, javítsa a szervezetek hatékonyságát és a közösségek közötti kapcsolati háló kialakítását.

Ajánljuk fiataloknak – és nemcsak! –, akik tagjai vagy tagjai szeretnének lenni egy közösségnek, ifjúsági közösségek tagjainak, egyetemi lelkészségeknek, alakulóban lévő egyházi csoportok, szerveződések tagjainak, a Szociális Fórum résztvevőinek. Csoportonként legfeljebb 2 személyt – a csoportok aktív tagjait várjuk, akik hozzá szeretnének járulni közösségük fejlesztéséhez. Túljelentkezés esetén a képzést megismételjük.

Időpont: március 7-9. (péntek 18 órai kezdettel, vasárnap 14 órai zárással).
Helyszín: Kolozsvár, Szent Kamill Szociális Otthon (Erdő utca 11 szám).

A márciusban megvalósuló képzést elsősorban a szórványrégiókban tevékenykedő közösségeknek, szervezeteknek ajánljuk, amelyek Fehér, Hunyad, Kolozs, Beszterce és Maros megyékben működnek.

Részvételi szándékát, kérjük jelezze legkésőbb február 27-ig a caritas@caritas-ab.ro címen vagy a 0258-811.499-es telefonszámon. A részvevők számára ingyenes szállást és ellátást biztosítunk.

Érintett témák:
Egyén, csoport, szervezet: Helyem a csoportban. Mi közünk egymáshoz? Hogyan lesz az Én-ből Mi?
Céljaink, amelyek mozgatnak: Közös céljaink. Miért vagyunk együtt, mit akarunk elérni?
Tevékenységeink: Mit teszünk, hogy közös céljainkat elérjük? Mivel töltjük meg a Mi életünket?
Működés: Cselekvési minták. Önszerveződés, vezetésátadás, utánpótlás. Milyen elvek mozgatnak?