Mentoráltakkal a csúcson

Teljesítőképességük és kitartásuk határait feszegették azok a mentorált fiatalok, akik a Madarasi Hargitán szervezett közösségi futáson vettek részt augusztus 30-án.

Fikó Szilárd, Hőnig Hunor és György Botond mentorukkal, a gyergyószentmiklósi Garai-Balázs Leventével, és még sok más lelkes futóval egy verőfényes vasárnapon vágtak neki, hogy szaladva hódítsák meg Székelyföld legmagasabb csúcsát, az 1801 méteren lévő Madarasi-Hargitát.

A kezdeti lelkesedés után, érezvén az adott terep nehézségeit a tervezett 10 km-es táv helyett az 5-öst választották és azt végig fegyelmezetten, becsülettel teljesítették is.

A közösségi futásba való bevonással az volt a szándékom, hogy a fiatalok megtapasztalják milyen erőfeszítéseket kell tenniük a kitűzött cél elérése érdekében. Most csak egy szaladásról volt szó, de nem különbözik ez a mindennapi életben való helytállástól. Itt kipróbálhatjuk magunkat, anélkül hogy különösebb bántódásunk esne: tanulhatjuk a kitartás és következetesség fontosságát, bepillantunk az önszabályozás és energiával való gazdálkodásba, felmérhetjük saját határainkat és teljesítőképességünket – mondta Garai-Balázs Levente, majd hozzátette: nem mellékes az sem, hogy egy jó közösségben jól éreztük magunkat, fáradtan, de élményekkel gazdagodva megyünk haza és a fiatalok nyitottak a hasonló eseményekre.

Gratulálunk nekik!

Az Iránytű a munka világába projekt Izland, Lichtenstein és Norvégia az EEA Norway Grants Fund for Youth Employment program keretében történő kofinanszírozásával valósul meg.

#EEANorwayGrants #YouthEmploymentMag #FundforYouthEmployment