Mentoráltakkal a csúcson

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Teljesítőképességük és kitartásuk határait feszegették azok a mentorált fiatalok, akik a Madarasi Hargitán szervezett közösségi futáson vettek részt augusztus 30-án.

Fikó Szilárd, Hőnig Hunor és György Botond mentorukkal, a gyergyószentmiklósi Garai-Balázs Leventével, és még sok más lelkes futóval egy verőfényes vasárnapon vágtak neki, hogy szaladva hódítsák meg Székelyföld legmagasabb csúcsát, az 1801 méteren lévő Madarasi-Hargitát.

A kezdeti lelkesedés után, érezvén az adott terep nehézségeit a tervezett 10 km-es táv helyett az 5-öst választották és azt végig fegyelmezetten, becsülettel teljesítették is.

A közösségi futásba való bevonással az volt a szándékom, hogy a fiatalok megtapasztalják milyen erőfeszítéseket kell tenniük a kitűzött cél elérése érdekében. Most csak egy szaladásról volt szó, de nem különbözik ez a mindennapi életben való helytállástól. Itt kipróbálhatjuk magunkat, anélkül hogy különösebb bántódásunk esne: tanulhatjuk a kitartás és következetesség fontosságát, bepillantunk az önszabályozás és energiával való gazdálkodásba, felmérhetjük saját határainkat és teljesítőképességünket – mondta Garai-Balázs Levente, majd hozzátette: nem mellékes az sem, hogy egy jó közösségben jól éreztük magunkat, fáradtan, de élményekkel gazdagodva megyünk haza és a fiatalok nyitottak a hasonló eseményekre.

Gratulálunk nekik!

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe