Küldetésünk a Mária Út fényében

Munkatársaink részt vettek az őszi, Gyulafehérvári Főegyházmegye papjai számára tartott rekollekciós napokon.

Az október 10-13. között tartott rekollekció témaköre a misszió, zarándoklat és a Mária Út volt. A  főegyházmegye pasztorális terve a harmadik évben figyelmünket a misszióra irányítja: Menjetek tehát, tegyetek tanítványommá minden népet! (Mt 28,19) A missziós feladat minden egyes keresztényt kötelez. Küldetésünk, hogy az Istenhez vezető utat másoknak is megmutassuk. A zarándoklat jó lehetőség arra, hogy nemzetünk elmeszesedett ereibe újra életet vigyünk, hogy minél többen valós istenélményben részesülhessenek az istenkeresés útján.

Előadók voltak Nm. Ft. Dr. Székely János, budapest-esztergomi egyházmegye segédpüspöke, P. Dr. Orbán Szabolcs OFM, erdélyi ferences rendtartományfőnök, P. Kálmán Peregrin OFM, Mátraverebély-szentkút nemzeti kegyhely igazgatója, Dr. Szabó Tamás, a Mária Út Egyesület elnöke, és a Caritas részéről Molnár József, Péterfi Attila-Csongor és Molnár Sándor. Az elmélkedések témája: küldetésünk a Mária Út fényében, a tartalmi ráhangolódáson túl a zarándoklatok során megélt személyes tapasztalatok megosztását foglalta magába. Beszámoltunk a kerékpáros Caritas-zarándoklatról, képekben is bemutatva az élmények sorozatát.

A végén sor került a kérdésekre, de számos alkalommal értékes hozzászólások és ötletek fogalmazódtak meg, amelyeket jól lehet használni a Mária Út építésében. Bízunk benne, hogy a 2012-es évben több zarándoklat is fog szerveződni az egyházmegyében. Célunk, hogy ezek időrendi sorrendben az egyházmegye honlapján is követhetőek legyenek. Örülünk, hogy egyre többen építhetjük Mária országát! (Péterfi Attila-Csongor)