Labdába üthetnek a zeteváraljai fiatalok

December 17-én, szombaton Zeteváralja lelkes faluközössége szép számban jelent meg és támogatta adományaival a helyi fiatalok, a helyi Önkéntes Caritas Csoport karácsonyi jótékonysági kiállítását. 

A kiállítást a Te is üss labdába! projekt keretében szervezték meg, azzal a céllal, hogy a befolyt adományokból egy kültéri ping-pong asztalt vásárolhassanak a közösségnek. A kiállításra az önkéntesek karácsonyi műsorral készültek és ajándékozták meg a közösséget, ezáltal kérve őket, támogassák az akciót. Zeteváralja faluközössége nem okozott csalódást nekik, hiszen szűk egy óra alatt szinte teljesen elfogytak a kiállításra készített termékek, és összesen 2.048 lej gyűlt össze, ami a célösszegnek több, mint felét képezi, így a tavasz folyamán már labdába üthetnek a fiatalok, és nem csak. 

Az adományozás után családi mozizásra került sor, ahol a szülők egymás karjaiba bújva nosztalgiázhattak a sötétben. 

Összességében egy nagyon jó hangulatú eseménynek voltunk tanúi, ahol a családok a karácsonyra hangolódva, egy kedves célt segítve szereztek örömet úgy a szervező fiataloknak, mint családjuknak. Egyik önkéntesünk mondta: „nekem is nagy öröm volt, hogy a falunknak tetszik, amit csinálunk és, hogy ennyien eljöttek”.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, a támogatást, gratulálunk a Zeteváralja Kultúrájáért Egyesület valamint a Gyulafehérvári Caritas önkénteseinek, és áldott ünnepeket kívánunk!

(Lőrincz Réka)