Láthatatlan Csíkszereda

Kiállítással szeretnénk a nem látók és a látók világát közelíteni, betekintést engedve mindkét fél számára a másik gazdag világába.

A Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal élőket támogató programja, az Erdélyi Utakon Egyesület és a Nagy István Művészeti Líceum, partnerségben a Vakok és Gyengén-látók Szövetsége Hargita-Kovászna megyei fiókjával és a „Santa Lucia” Egyesülettel kiállítást szervez a Fehér bot nemzetközi napja alkalmából.

A kiállításunkkal Csíkszereda épített értékeit mutatjuk be makettek segítségével nem látók számára. A makettek segítenek a látássérülteknek, hogy könnyebben elképzeljék, hogyan is néznek ki a város épületei. A látó társaink pedig a tapintás útján nyerhetnek tapasztalatot olyan épületekről, melyeket már nagyon sokszor láttak. A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás és egyensúly-érzékelés útján jutnak információkhoz. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ.

Időpont: 2013. október 15-19
Helyszín
: Csíkszereda, Ifjúsági Szociális Szolgáltató Központ, Petőfi utca 39. szám

Mindenkit szeretettel várunk!
(Váta Emese)

A program megvalósítását támogatta és segítette Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.