Leendő főnökeikkel találkoztak pályaválasztás előtt álló fiatalok Marosvásárhelyen

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

A mesékben az édesanyák hamuban sült pogácsával indították útjukra legkisebb fiúkat. Hasonlóan cselekedtek az Iránytű a munka világába program mentorai is pénteken, amikor vízzel és sajtos pogácsával fogadták azon végzős osztályokat, akik bejelentkeztek a Találkozz a leendő főnököddel eseményre Marosvásárhelyen. A Caritas hangulatos belső udvara jókedvű fiatalokkal telt meg, akik a pogácsán és vízen kívül miniönéletrajzot, tombolát és egy olyan kérdéssort is kaptak az Earning by Learning felirattal ellátott „tarisznyába”, amelyet hamarosan az épület A termében jelenlévő cégek képviselőinek tehettek fel.

Itt a Petry, Leroy Merlin, Sólyom Vendéglő, KFC, Triplast, S.C. Napa Impex S.R.L., Takács Edith-Móna P.F.A., J.Cob Creative és a Gyulafehérvári Caritas cégvezetői és alkalmazottai kedvesen, bátorítóan várták a Szász Adalbert Sportlíceum, Ion Vlasiu Technológiai Líceum, és a Constantin Brâncuși Technológiai Líceum tizenegyedikes és tizenkettedikes diákjait egy baráti beszélgetésre.

Amíg a fiatalok egy része körforgásban foglalt helyet a cégek képviselőinek asztalainál, másik részük próbainterjún vett részt Simon Orsolya HR szakértővel a Caritas Ház B termében. A diákok kezdetben félénkek voltak, szégyenlősen merészkedtek a cégvezetőkhöz, de amint megtapasztalták kedvességüket és jóindulatukat, egyre bátrabban tették fel kérdéseiket, és kértek pecsétet tombolajegyeikre. Akik pedig a próbainterjún vettek részt, sok értékes információt szerezhettek arról, hogyan tanácsos önéletrajzot írni, mit és hogyan érdemes egy állásinterjún mondani.

Bojoievschi Éva és Székely Áron, az Iránytű a munka világába program mentorai a Szent György Menedzser Klubbal közreműködve azért szervezték meg a Találkozz a leendő főnököddel eseményt, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok első kézből szerezhessenek információt bizonyos szakmákról. A 100 diák találkozása a cégek képviselőivel rövid távú nyári munkák, vagy hosszú távú alkalmazások lehetőségét is magában hordozta, hiszen a meghívott cégeknek is folyamatosan munkaerőre van szükségük. Az oldott hangulatból, érdeklődő arcokból és zsongásból ítélve a rendezvény elérte célját: a fiatalok nem csupán információkkal gazdagodtak, hanem kapcsolatokat is építettek, amelyek könnyen munkához segíthetik őket a jövőben.

Az összejövetel a lepecsételt tombolajegyek kihúzásával végződött. A szerencsés nyertesek olyan ajándékutalvánnyal gazdagodhattak, amely a marosvásárhelyi Gemma Kávézóban váltható ki egy finom kávéra, esetleg mentorálásra.

Orbán Júlia

Fotógaléria >>> BŐVEBBEN

Kapcsolódó írások:
Kávét sok habbal és mentorral >>> BŐVEBBEN
Életútszínezők – Önkéntesmesék >>> BŐVEBBEN
Jóra fel! – Önként! >>> BŐVEBBEN
Mit tegyünk, hogy el ne hagyják az iskolát? >>> BŐVEBBEN
Pályaválasztás (!) >>> BŐVEBBEN
Képzés nevelőknek >>> BŐVEBBEN
Romák – Kerekasztal beszélgetés és műhelymunka >>> BŐVEBBEN
A gondolat kell megszülessen, ember emberrel találkozzon >>> BŐVEBBEN
Mesterségem CíMerre >>> BŐVEBBEN
Életízesítők >>> BŐVEBBEN

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe