Légy játékban!

Immár négy éve, hogy önkéntes vagyok a Gyulafehérvári Caritasnál. Ez idő alatt négy nyári táborban vettem részt. A táborok témái mindig változatosak, érdekesek mind a gyerekek, mind a szervezők számára.

Az idei tábor mottója: „Légy játékban!”. Célunk az volt, hogy az online játékokat átformáljuk, és ezeket a való életben is kipróbálhassák a gyerekek, egy kis csavarral tűzdelve. Ezáltal a gyerekeknek is megmutathatjuk, hogy nem csak az online játékok a szuperek, királyak, hanem azok is, amelyeket közösen játszhatnak élőben.

Mostani táborunk június 27-én vette kezdetét az ozsdolai sportpályánál, és július 1-ig tartott. Ez idő alatt a gyerekek olyan játékokkal ismerkedtek meg, amelyeket az online játékok ihlettek, ugyanakkor tanító jellegűek is voltak. A héten a gyerekek kis csoportokban versenyeztek egymás ellen, de a vetélkedők mellett a fantáziájukat is szabadon engedhették, hiszen saját jelmezt készítettek. Alkotásaikat szüleiknek, családtagjaiknak mutatták meg, akik ezeket a tábor utolsó napján tekinthették meg.

Az eseményen olyan játékokat dolgoztunk fel, amelyeket a gyerekek is ismernek, mint például: Fifa, Formula 1, Minecraft, CS:GO(PUBG). A tábori előkészületek rengeteg ötleteléssel, elintéznivalóval jártak, de a munka meghozta gyümölcsét. Jó volt látni a gyerekek mosolyát, vidámságát, ugyanakkor azt is, hogy mennyire jól tudtak közösen dolgozni, és egymásra vigyázni.

Önkéntes társaimmal bármilyen fáradtak voltunk, másnap újult erővel fogtunk hozzá újabb izgalmas feladatokhoz. Ebben a megújulásban a gyerekek nagy szerepet játszottak, mert segített, hogy boldognak láttuk őket.

Én győztesnek mondhatom magam, hiszen ezekben a táborokban ugyanúgy tanulok, mint a gyerekek, és egy második családnak is részese lehetek.

Hodor Hanna,
önkéntes