Lehet még jelentkezni szenior örömtáncra Marosvásárhelyen!

 

Kacsó Katinka és Cosma István, a Gyulafehérvári Caritas Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központjának szeniorörömtánc-oktatói, olyan mozgásformát kínálnak fel a szépkorúaknak, amely mindamellett, hogy örömet okoz, kíméletesen mozgatja át a szervezetet, serkenti az agyműködést, így segít a demencia kialakulásának megelőzésében, és kiváló alkalmat biztosít a társas kapcsolatok megélésére is.

A szenior örömtánc nem tanfolyam, sokkal inkább egy olyan táncklub, ahol páros táncokat, körtáncokat, sortáncokat, négy- vagy hatpáros táncokat és kontratáncokat tanulhatnak a résztvevők egyedi koreográfiák mentén. A tánctanulás változatos stílusú, különböző korokból és kultúrákból származó zenére történik. Felcsendülnek klasszikus művek, népzene, régi és új slágerek, keringők, polkák, tangók, indulók, szving, rock and roll és latin ritmusú dallamok.

A részvételhez nem szükséges sem előzetes tánctudás, sem állandó partner, mivel a találkozások során mindig az éppen jelenlévők táncolnak együtt a nemek arányától függetlenül. Nincs szükség különleges öltözetre sem, csupán egy pár kényelmes cipőre. Az oktatók szeretettel várnak minden olyan időskorút, aki szeret vagy szeretne megtanulni táncolni, és szívesen csatlakozna egy baráti közösséghez.

Időpont és helyszín:
Az új csoportot január 19-én, csütörtökön, 11 óra 30 perctől indítják a táncoktatók a marosvásárhelyi Caritas Házban, a Mărăști utca 36. szám alatt.

Érdeklődni és jelentkezni Kacsó Katinkánál lehet a 0741 258 194-es vagy a 0365 407 033-as telefonszámok egyikén munkanapokon 8 és 16 óra között.

Kapcsolódó cikkek:
Szenior örömtáncot honosít meg Romániában a Gyulafehérvári Caritas >>> BŐVEBBEN
Elismerésre jelölték a Gyulafehérvári Caritas időseket segítő programjait >>> BŐVEBBEN

Rólunk írták:
Színfoltot visznek az idősek mindennapjaiba >>> BŐVEBBEN