Lejárt a gyermekprogramok karavánja Hargita megyében

A gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata együttműködve a helyi intézményekkel idén is megszervezte a Gyermekprogramok Karavánját Hargita megyében.

A napi 4-5 órás programokon I–VIII osztályos gyerekek vettek részt hét településen, összesen 293-an.

Délelőtt nagycsoportban ismerkedős, közösségépítő játékokat játszodtunk. Az egymásra hangolódás után, korosztályok szerint kiscsoportokra felosztva a fiatalokat, külön helyszíneken tematikus foglalkozáson vettek részt a gyerekek. A szociális kompetenciák erősítésére és megelőző stratégiák ismertetésére fektettük a hangsúlyt, ahol a bántalmazás, iskolai erőszak témaköreiből dolgoztunk fel szeleteket, dramatikus módszerek felhasználásával.

Az ebédet követő rövid szabadidős relaxáló program után a gyerekek decentrálását, az egymásra figyelést, az önkontroll készségeit erősítettük, együttműködést igénylő csapatos feladatmegoldó vetélkedőkkel, melyet egy vizes lufi-csata fináléval koronáztunk meg.

A karaván a következő településeken került megszervezésre:

Szentléleken 35 gyermek, Máréfalván 20 gyermek, Gyergyóremetén 70 gyermek, Zeteváralján 25 gyermek, Székelyudvarhelyen 23 gyermek, Csíkszentdomokoson 80 gyermek, Gyimesfelsőlokon 40 gyermek részvételével.

A program támogatói: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága, valamint a helyi települések Polgármesteri Hivatalai.