Lezárult a gyűjtés az ázsiai katasztrófák áldozatai javára

Sikeres volt a június 8-i gyűjtés a burmai és kínai természeti katasztrófák áldozatainak a javára

Mint ismeretes, május hónap folyamán a Nargis ciklon végigsöpört Burmában, hatalmas károkat okozva emberi életben és javakban egyaránt. Ugyancsak májusban Kína Szecsuán tartományát földrengések rázták meg, amelyeket követően több tízezer embert temettek maguk alá a romok, illetve több millió ember maradt fedél nélkül.
A kezdeti nehézségek ellenére a Caritas nemzetközi partnerei révén az elsők között sietett a bajbajutottak megsegítésére.
A Romániai Caritas-Konföderáció a burmai és a kínai természeti katasztrófák áldozataival való szolidaritás jeleként országos gyűjtési akciót kezdeményezett: 2008. június 8-án a Romániai Püspökkari Konferencia ajánlásával az ország katolikus templomaiban a katasztrófa áldozatainak a megsegítésére gyűjtöttek.

A gyulafehérvári főegyházmegyében dr. Jakubinyi György érsek gyűjtésre buzdító körlevelében felhívta a figyelmet, hogy a katasztrófa sújtotta embertársainkon emberi és keresztényi kötelességünk segíteni. A Caritas-gyűjtés során az emberek látható módon is kifejezték együttérzésüket az ázsiai katasztrófák áldozataival.

A gyulafehérvári főegyházmegye templomaiban szervezett gyűjtés során összesen 123.244 lej gyűlt össze. A gyűjtés során befolyt összeg – a többi romániai egyházmegyében hasonlóképpen megszervezett gyűjtés eredményével együtt – a katasztrófa sújtotta területen tevékenykedő Caritas Internationalis közvetítésével kerül felhasználásra egy újjáépítési akcióterv kidolgozását követően. Az adományok pontos felhasználásáról hírt adunk majd helyi médiapartnereink segítségével.

Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik adományaikkal érezhető módon is kifejezték szolidaritásukat távol élő embertársaikkal. Isten fizesse!