Mackó család tábora

A Marosszentgyörgyön működő iskola utáni foglalkoztató, az iskolai év zárásával egy időben búcsúzott kis diákjaitól, a „Mackó-testvér csoporttól”.

Az iskolában elért jó eredményeket, a sikeres évzárást természetesen mi is jutalmazni szerettük volna. Ezért egy kétnapos táborra hívtuk meg a programban résztvevő gyerekeket, valamint szüleiket, testvéreiket.

Június 25-én reggel indult el az önkéntesekből, szülőkből, testvérekből és természetesen a kisiskolásokból álló kis csoport. Első állomásunk a Parajdi Sóbánya volt. A gyerekek először láthatták a bányát, így aztán érthető is, hogy sok-sok kérdésük volt a csoportvezetőkhöz: „Tényleg mind sóból van?” vagy „Hogyan tudták ilyen szépen megcsinálni?”

A Parajdon eltöltött pár óra hatalmas élmény volt a csoport számára, megcsodálhattuk  Erdély egyik leghíresebb sóbányáját, a múzeum látogatás során többet tudhatunk meg a település történelméről, ugyanakkor arra is szakítottunk időt, hogy szabadon sétáljunk, játszhassunk.

A sok izgalmat követően csoportunk a Szovátától nem messze elhelyezkedő Répás Panzióba indult. Egy finom ebéd és egy rövid pihenés után kezdetét is vették a tábori játékok. A részvevők családonként alkottak csapatokat és a délután folyamán különböző szórakoztató, ügyességi játékokban próbálhatták ki magukat.

A vacsorát megelőzően volt időnk, hogy egy rövid sétát tegyünk a minket elszállásoló panzió közelében és megcsodálhassuk Szováta gyönyörű környékét.

Az este a mesék ideje! A lefekvést megelőzően a csoportvezetők sorra meglátogatták a gyerekek szobáit és egy, vagy kérés szerint, több esti mesével is kedveskedtek nekik.

A tábor második napja leginkább a kreativitásról és a kézügyességről szólt. A családok kipróbálhatták a kerámiakészítés, gyöngyfűzés, kendőfestés és fonás művészetét. Az alkotások nem csak a kézügyességről, de arról is árulkodnak, hogy mind nagy szeretettel és türelemmel készültek.

A tábor végéhez közeledve a gyerekeknek még egy kis ajándékkal kedveskedtünk. Mivel legtöbbjük számára ez az első olyan vakáció, amelyben már hasznosíthatnák az olvasás tudományát, úgy gondoltuk, hogy egy szép könyv lehet a leghasznosabb ajándék.

A vidám hangulatban eltöltött két napot egy imával zártuk, majd búcsút vettünk egymástól a nyári vakáció idejére.

Ezúton is gratulálunk a  programban résztvevő gyerekek iskolai sikeréhez és a továbbiakban kellemes vakációt kívánunk nekik!

(Korodi Szász Orsolya)