Mackóköpenyesek – évadzáró

Önkéntes munkájuk során szerzett tapasztalataikat, tréfás történeteiket és jövőbe tekintő terveiket osztották meg egymással a marosvásárhelyi Mackóköpenyesek, a vakációs időszak előtti találkozón.

A kórházban fekvő beteg gyerekek számára fenntartott program célja, hogy színt és jókedvet csempésszen a kórtermek falai közé. Az önkéntesek által vezetett kreatív foglalkozások és játékok segítenek megtörni a kórházban töltött napok hidegségét, általuk a gyerekek megfeledkeznek betegségükről és önfeledten játszanak.

Marosvásárhelyen közel 50 önkéntes vesz részt aktívan a programban, egymást váltva heti három alkalommal látogat el egy egy csoport a II-es Pediátrán fekvő gyerekekhez. A kórházban 0-16 év közötti gyerekek ápolnak. Sajnálatos azonban, hogy önkénteseink sokszor szembesültek azzal, hogy a gyereket ott hagyták a szülei és a hosszas jogi procedúrák lejártáig a gyerek kénytelen a kórházban maradni.

A találkozón azonban vidám történetekben se volt hiány, hiszen a program célja is, hogy mosolyt varázsoljunk, ez pedig kölcsönös. Sokan vidáman mesélték, milyen volt az első fürdetésük, először ölbe venni egy csecsemőt vagy éppen ruhát választani neki, akár egy morcos gyereket megbékíteni. Hálás és boldog arcok ültek a körben és mesélték, hogy mi mindent tanultak, milyen jó volt örömet szerezni, kimozdulni a hétköznapok szürkeségéből és valami értékeset tenni. Köszönjük önfaleláldozó munkájukat!

Mivel legbelül mindig fiatalok és gyerekek maradunk, a találkozó második felében a hűsítő fagylaltozás után a csapat felszabadultan társasjátékkal múlatta az időt.

A csoport lelkesedésének és növekvő létszámának köszönhetően ősztől még több helyi intézményben ápolt gyerek számíthat a Mackóköpenyesek látogatására.