Madárvilág Szentsimonban

A vándormadarakat búcsúztattuk és az őszt ünnepeltük október 19-én az Őrangyal program csíkszentsimoni résztvevőivel

A találkozó témái ezúttal a vándormadarak világa, az ősszel kapcsolatos jelenségek, a szüret voltak. A polgármesteri hivatalban otthont adó programon 18-an vettek részt, volt köztünk sérült és egészséges, felnőtt és gyerek egyaránt. A foglalkozás célja a közös élményen és egymásra figyelésen túl az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a természet évszakonként változó szépségeire, csodáira, hogy tudatosan járjunk-keljünk a mindennapokban, az őszi erdőben, hogy lelkünk a természet adta örömökből és szépségekből táplálkozhasson. Így beszélgettünk az őszről, betakarításról, szüretről, a madarak világáról, jellemzőiről, táplálkozási módjáról, vándorlásáról. A beszélgetést hang, kép, és film anyaggal illusztráltuk. A legkisebb résztvevőnk, a hat éves Kópi Alfonz, még A cinege cipője című verset is elszavalta.
A találkozó második részében kézműveskedtünk: sárgarigót és gólyát készítettünk színes papírból, kartonból. A sérültek számára ünnepi alkalmaknak számítanak az Őrangyal program találkozásai és büszkék arra, hogy rendszeresen részt vesznek rajta. Az egészséges gyerekek jól érezték magukat a sérült falutársaikkal, segítettek őket a kézműveskedés során, kapcsolatok alakultak ki, és mélyültek el a sérütek között is.
Ezekért az élményekért köszönetet mondunk segítő önkénteseinknek, Bács Csillának, Mihók Renátának, Diminszki Emesének, valamint a Csíkszentsimoni Polgármesteri Hivatalnak, hogy segítik és támogatják programunkat.
(Szász Emese)