Májusi kirándulások a fogyatékkal élőknek

Két kirándulást is szervezett a Caritas Fogyatékkal Élőket Segítő Irodája a csíkszeredai és környékbeli fiataloknak

Május 19-én a zsögödfürdői Manó Tanoda és a csíkszeredai Szent Ágoston Nappali foglalkoztató 51 tanítványa és pedagógusaik látogattak el a brassói állatkertbe, majd a csernátoni falumúzeumba. A fiatalok számára feledhetetlen élményt jelentett ez a kirándulás. Olyannyira jól érezték magukat, s annyira el is fáradtak, hogy a nap végére tervezett fagyizást is egy későbbi napra kellett halasztani. A kirándulás sikerét az bizonyítja legjobban, hogy már a hazafele való úton kezdtük tervezni a következő kirándulás helyszínét, időpontját.
 
Május 20-án a Mozgássérültek Hargita Megyei Szervezetével közösen kirándultak a Szent Ágoston Nappali foglalkoztató tanítványai, összesen harmincöten. Az első megálló a Hargita Megyei Keresztyén Tábor volt, ahol a fiatalok a tízórait követően különböző szabadtéri játékokon vettek részt. Ebéd után a Nárciszmezőt kerestük fel, ahol a résztvevők virágokat szedhettek.
Mindkét kirándulást a Csíkszereda polgármesteri hivatala támogatta anyagilag. Támogatásukat ezúton is köszönjük. (Demeter Zsuzsa)