Manótábor ötödszörre Zsögödfürdőn

A zsögödfürdői Caritábor ötödik alkalommal ad otthont a Manótábornak, amelynek keretében fogyatékkal élő gyermekeknek és szüleiknek szerveznek programokat

Gyerekzsivajtól és kacagástól hangos a Caritas csíkzsögödi tábora, a létesítmény ötödik alkalommal ad otthont a Manótábornak. Különböző fogyatékossággal élő gyerekeknek és szüleiknek szerveznek programokat a Manó Tanoda értelmi sérült gyerekek oktatásával foglalkozó tanintézmény pedagógusai, önkéntesei.

A tanév búcsúztatójaként is felfoghatjuk az idei rendezvényt, hiszen közvetlenül az oktatás utolsó hetében sikerült megszerveznünk az ötnapos tábort” – mondta a tegnapi megnyitón Péterfi Attila-Csongor. A Gyulafehérvári Caritas Csíkszeredai Kirendeltségének igazgatója kifejtette, mindannyiunk feladata segíteni a fogyatékos gyerekeken azért, hogy később minél könnyebben be tudjanak illeszkedni a társadalomba. Borboly Csaba, a Hargita Megyei Önkormányzat alelnöke is jelen volt a családias hangulatban zajló eseményen. Az elöljáró örvendetesnek tartotta, hogy sikerült megszervezni a tábort, ugyanakkor értetlenségének adott hangot, amiért a korábbi években a döntéshozók nem figyeltek oda az ilyen jellegű tevékenységekre.
„Remélem eljön az az idő, amikor gond és hiány nélkül szervezhetünk olyan programokat, amelyek által az esélyegyenlőség megteremtését biztosíthatjuk a fogyatékos gyerekeknek” – hangsúlyozta Borboly. Demeter Zsuzsa főszervező, a Gyulafehérvári Caritas Bach iroda vezetőjének tájékoztatása szerint ma sportnap, holnap délelőtt néptánc tanulás lesz, délután, a szintén Csíkzsögödben sorra kerülő Őrangyal-program környezetvédő foglalkozásaihoz csatlakoznak a tábor résztvevői. Csütörtökön felnőttek számára tartanak lelki napot, ezt Sebestyén Ottó SJ atya vezeti, a gyerekek azalatt éneket, táncot tanulnak. Este szentmisével és tábortűzzel zárják a megyei önkormányzat és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala támogatásával létrejött V. Manótábort.

Rédai Botond/Csíki Hírlap