Maros megyei idősek kirándultak a Gyergyói-medencében

Október 20-án hét nyugdíjas csoportot vittek el kirándulni a családsegítős munkatársak Maros megyéből


A marosszentgyörgyi szépkorúakat Albert Imola pszichológus, a nyárádremeteieket Nagy Henriette szociálpedagógus, a szovátaiakat Szabó Attila szociális munkás, a szentdemeterieket Nagy László szociális munkás, a gyulakutiakat és a székelyvéckeieket Botos Noémi gyógypedagógus, az erdőszentgyörgyieket pedig Cosma István szociális munkás, pszichológus kísérte el a Bartis Kinga szociálpedagógus által megszervezett utazásra a Gyergyói-medencébe.

Gyergyószárhegyen a Lázár kastély, Gyergyószentmiklóson a Tarisznyás Márton Múzeum és az Örmény templom szerepelt az elsőrendű látványosságok között a 104 szépkorú számára. Ezeknek az intézményeknek, illetve az útközben érintett települések megismertetésében a helyi idegenvezetők mellett oroszlánrészt vállalt Mester Zoltán is, a szovátai Szépkorúak Szeretet-csoportjának oszlopos tagja, bemutatkozása szerint „vendégvezető”.

A meglehetősen népes vendégsereg Gyergyócsomafalván ült asztalhoz a Borsika panzióban, majd az ebéd meg kávézás után vidám nótázás közepette a Békási szoros és a Gyilkos-tó fele vette az irányt a két busszal. Itt a ködben is lenyűgöző táj megcsodálása apró emléktárgyak beszerzésével társult, miközben lassan beesteledett. Ezt követően a nótaszótól hangos autóbuszok a Gyulafehérvári Caritas gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthona felé tartottak. Sokan kíváncsiak voltak az intézményre, a benne lakó 150 szépkorúra, és mindannyian megcsodálhatták az otthon legtapasztaltabb lakójának életkedvét, erőt meríthettek a 101 éves Gyula bácsi életerejéből. (Szabó Attila)