A Maros Megyei Tanács 2020-ban is mellénk állt

Az előző évekhez hasonlóan, Maros Megye Tanácsa 2020-ban is támogatja a Gyulafehérvári Caritas tevékenységeit, ez az együttműködés több évre nyúlik vissza.

Az idén 100.000 lejjel egészítette ki a Maros megyében működő Otthoni Gondozó Szolgálat költségvetését, amely a megye 23 önkormányzatának területén közel 600 személynek biztosít egészségügyi alapápolást és szakápolást, valamint háztartási segítséget az arra rászorulóknak. A Maros Megyei Tanácsától érkező, vissza nem térítendő támogatás a 13%-át teszi ki a Gyulafehérvári Caritas Maros megyében működő Otthoni Gondozó programjának költségvetéséből.

Szintén, a megyei komplex gyermekprogramhoz tartozó balavásári, gyulakutai, erdőszentgyörgyi és hármasfalusi nappali foglalkoztató központok működéséhez 60.000 lejjel járult hozzá a Maros Megyei Tanács 2020. július – november időszakban. Itt összesen 96, előkészítő-IV. osztályos gyermek vesz részt egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokon, prevenciós programokon és felzárkóztató korrepetálásokon.